Буря в Мичиган със скорост от 75 мили в час сваля дървета и електропроводи; няколко души са убити

...
РОМУЛ, Мичиган (AP) — Силна буря, задвижвана от ветрове със
Коментари Харесай

РОМУЛ, Мичиган (AP) — Силна буря, задвижвана от ветрове със скорост до 75 мили в час (121 км/ч) в Мичиган повали дървета, откъсна покриви от сгради и остави стотици хиляди клиенти без мощност. Националната метеорологична служба каза в петък, че част от щетите може да са причинени от две торнада.

Жена и две малки деца загинаха при катастрофа на две коли, докато валеше в четвъртък вечерта, говорител на Офисът на шерифа на окръг Кент каза.

„Имаше две превозни средства, пътуващи едно срещу друго. Единият се качи с хидроплан върху вода и беше зает от четирима души,” Sgt. Ерик Брунър каза пред WZZM-TV. Той каза, че най-малко двама други души са били ранени при катастрофата.

В окръг Ингам, където имаше доклад за възможно торнадо, офисът на шерифа каза в петък, че повече от 25 превозни средства по междущатска магистрала 96 са сериозно повредени , с един потвърден смъртен случай и няколко тежко ранени.

Дървета бяха изкоренени и някои покриви се срутиха. Много пътища бяха затворени заради паднали дървета и електропроводи. Националната метеорологична служба в Гранд Рапидс каза, че служители ще бъдат на терен в петък, за да проучат щетите на две предполагаеми торнада в окръзите Кент и Ингам.

Част от покрива се срути и керемидите бяха откъснати от приемна грижа за възрастни съоръжение близо до Уилямстън, в окръг Ингам.

„След като почувствах това смучене, можех просто да почувствам силата му и можех да усетя как целият се тресе, усещах как покривът се тресе и се разпада,“ Джеймс Гейл, пазач на 14 души. каза WXYZ-TV. Той каза, че таванът е изчезнал от стаята на една жена и тя е била откарана в болница. Други бяха откарани с автобуси до друго съоръжение.

Повече от 420 000 клиенти в Мичиган и над 215 000 в Охайо са били без ток към 7:30 сутринта в петък, според уебсайта Poweroutage.us.

Бурята в четвъртък вечерта последва кръг от проливен дъжд в сряда, който остави райони в югоизточен Мичиган с над 5 инча (12,7 сантиметра) дъжд до четвъртък сутринта, което доведе до наводнения на улици в района на Детройт, включително тунели, водещи до летище Детройт Метрополитън в предградието Ромулус, казаха служители. Длъжностни лица отвориха отново терминала Макнамара на летището в четвъртък следобед. Силни бури се развиха в западната част на щата следобед.

Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър активира Държавния оперативен център за извънредни ситуации в четвъртък вечерта, за да предостави подкрепа на засегнатите общности, „когато реагират на въздействието на наводненията .”

Части от западната част на Съединените щати бяха залети през последните седмици с дъжд от тропическата буря Хилари, а голяма част от централната част на САЩ беше поразена от смъртоносна жега. В Хавай и Вашингтон екипите за спешна помощ се бориха с катастрофални горски пожари.

Учените казват, че без задълбочено проучване не могат директно да свържат едно метеорологично събитие с изменението на климата, но изменението на климата е отговорно за по-интензивните и по-чести екстремни събития като бури, суши, наводнения и горски пожари. Изменението на климата е до голяма степен причинено от човешки дейности, които отделят въглероден диоксид, метан и други парникови газове в атмосферата, според огромното мнозинство от рецензирани проучвания, научни организации и учени по климата.

_____

Хендриксън съобщи от Кълъмбъс, Охайо. Репортерите на Associated Press Рик Калахан и Кен Късмър в Индианаполис; Хедър Холингсуърт в Мишън, Канзас; и Кати Маккормак в Конкорд, Ню Хемпшир, допринесоха за тази история.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР