Ромският квартал "Кумлука" е пламнал със сифилис, пише Флагман.бг. От

...
Ромският квартал "Кумлука" е пламнал със сифилис, пише Флагман.бг. От
Коментари Харесай

Опасна срамна болест плъзна в циганския квартал край Южния плаж в Бургас

Ромският квартал "Кумлука " е горящ със сифилис, написа Флагман.бг. От няколко месеца броя на болните в гетото край Южния плаж на Бургас пораства с плашещи темпове, само че към този миг нито една държавна институция не се ангажира с съответна численост на заболелите.

Всички обаче признават, че проблем има.

Официално регистрирани в Районната здравна ревизия (РЗИ) в Бургас за януари са едвам 4 души, само че в тази ситуация става въпрос за болни с недолекувана полова зараза, които са получили така наречен „ второстепенен сифилис”.

Срамната зараза не изисква наложителна регистрация и 99 % от заболелите минават единствено през най-близкото джипи, което нормално ги лекува с ударна доза антибиотици.

„ И преди години беше плъзнала сходна болест, само че нямаше чак толкоз доста заболели. Имаме от 13-годишни до 60-годишни”, разкриха лекари, поискали анонимност.

Те са безапелационни, че в гетото незабавно би трябвало да бъде пратен здравен контрольор, който да организира разяснителна акция на ромите за заплахите от полово излъчените заболявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР