Ромският „еврокомисар“ Петко Асенов е човекът, който вчера е подстрекавал

...
Ромският „еврокомисар“ Петко Асенов е човекът, който вчера е подстрекавал
Коментари Харесай

НАГЛЕЦ! Ромски лидер плаши с хиляден протест и самозапалвания в центъра на София, от държавна компания му резнали кранчето

Ромският „ еврокомисар “ Петко Асенов е индивидът, който през вчерашния ден е подстрекавал многодетна майка да се самозапали пред транспортното министерство. Това е „ водачът “, който е заплашил и да изкара 1000 мургави събратя на митинг в центъра на София. Формалната причина е че постройката, в която ромката Анелия Николова и децата й живеят в кв. „ Подуяне “ ще бъде събаряна по наставление на кмета на региона Ева Митова. Жилището, което би трябвало да напусне многодетната майка, се намира в столичния квартал „ Подуяне “ и е част от едноетажни постройки в окаяно положение, благосъстоятелност на държавната Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

В постройката обитават най-вече самонастанили се. Самата майка – Анета Николова, и децата й, също са се самонастанили и нямат нищо общо с инфраструктурната компания. От 2014 година компанията е сключила с нея контракт за наем и все още тя дължи 803 лева След като самозапалването не се реализира, майката и децата, както и „ еврокомисаря “ Петко Асенов, са отведени във Второ РПУ.

Защо обаче Петко Асенов не стачкува против заповедта на районния кмет, а против НКЖИ и нейния принципал – транспортното министерство? Още повече, че от община Подуене са дали обещание да обезпечат дом на многодетната майка Анелия. Както обаче всяка сходна история, се оказва, че претекстовете на ромския водач изобщо не са идеалистични, а са свързани с чисто финансови ползи.

Справка с информацията в профила на купувача, обществено оповестена на страницата на държавната компания, демонстрира, че компанията „ Нансен строй “ има подписани контракти за сметопочистване по 3 обособени позиции – за железопътните секции в Пловдив, София и Горна Оряховица. Договорите са подписани от предходния шеф на НКЖИ – Милчо Ламбрев, който бе уволнен от служебното държавно управление на Огнян Герджиков. По едната позиция от компанията сами се отхвърлят, а другите две са прекъснати със заповед на новия шеф – Красимир Папукчийски в края на март. От това деяние на новото управление компанията „ увяхва “ с над 30 хиляди лв..

Малко преди сключването на договорите с компанията във ведомствено жилище на НКЖИ в кв. „ Фондови жилища “ като извънредно нуждаеща се е настанена Донка Асенова – едноличен притежател на „ Нансен строй “. Според Търговския указател жилището на НКЖИ е посочено като адрес за контакти за компанията. Любопитното е, че в седалище и адрес на ръководство са вписани телефонът на Петко Асенов и имейлът [email protected]. Съвпаденията не свършват дотук – със същия телефон и с адрес на контакти – жилището на НКЖИ е записана и друга компания – „ Нансен импекс “. В нея към този момент публично ромският водач е вписан като шеф и едноличен притежател на капитала.

По неофициална информация от компанията са връчили на „ крайнонуждаещата се “ Донка Асенова предупреждение за овакантяване и това е провокирало опитите на Петко Асенов да „ самозапали “ многодетната ромка пред транспортното министерство – за да бъде върнат на държавната хранилка. Зададохме публично въпрос на държавната компания за договорите с „ Нансен строй “ и дали на Асенови е връчено предупреждение за овакантяване, като пиарите на компанията дадоха обещание да ревизират информацията и да ни отговорят публично при започване на седващата седмица.

Така че зад опасността на един мним ромски комисар за всеобщи ромски митинги и самозапалвания в центъра на София стои нещо прозаично – просто е отсечен от държавната хранилка и употребява всевъзможни средства, с цел да се закачи назад на нея. Дали от държавната компания и транспортното министерство ще се поддадат на ромския рекет ние като публицисти ще следим деликатно.

Тихомир Аврамов

Afera.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР