Ромският богаташ Кирил Рашков по прякор Цар Киро е починал

...
Ромският богаташ Кирил Рашков по прякор Цар Киро е починал
Коментари Харесай

Краят на легендата: Цар Киро издъхна в дома си

Ромският паралия Кирил Рашков по прякор Цар Киро е умрял тази нощ в дома си в Пловдив. Новината потвърди  адвокатката на фамилията Росица Драгинова.

" Рано сутринта ми се обадиха да ми кажат. Погребението е в неделя ", сподели Драгинова. Тя добави, че сега приготвя молба за спиране осъществяването на наказването на дъщерята на Цар Киро - Събка. Тя е наказана на 5 година затвор за владеене на 2054 г хероин за 184 921 лв., импортиран от Турция. Самият Кирил Рашков също попадна под ударите на закона и бе наказан на 8 месеца отнемане от независимост за държане на живак и антики.

Близки до него напомнят, че здравословното положение му е било неприятно . Прекарал е два инфаркта, имал е болно сърце и проблеми с бъбреците.

Прозвището си Цир Киро получава, тъй като се самообявява за водач на ромите в България. Още по времето на социализма получава седем присъди за разнообразни закононарушения, измежду които владеене на злато и доста пари, с наказване от общо над 30 години затвор, а след 10 ноември 1989 година е амнистиран. Скоро след демократичните промени записва компания за произвеждане на алкохол и я назовава " Цар Гого ". През 1993 година е задържан за произвеждане на подправен алкохол в огромни размери, а името му се трансформира в нарицателно за така наречен ментета. Пет години по-късно Рашков основа партия " Свободна България ", която съумява да вкара общински съветници в Стара Загора и Пазарджик, само че въздействието му измежду ромите не е изключително огромно. Синът му Ангел Рашков също неведнъж е арестуван по разнообразни обвинявания, а сега щерка му изтърпява присъда за опиати. Погребението на Кирил Рашков ще е на 4 април.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР