Ромският активист Христо Николов е подал в четвъртък жалба срещу

...
Ромският активист Христо Николов е подал в четвъртък жалба срещу
Коментари Харесай

Ромски активист подаде жалба срещу Иван Гешев за дискриминация

Ромският деятел Христо Николов е подал в четвъртък тъжба против зам. -главния прокурор Иван Гешев до комисията по дискриминация, заяви уеб сайтът Клуб Z. Поводът е телевизионно изявление на Гешев пред Българска национална телевизия от 17 април.

В него той приказва, за делото " Иванчева " и споделя ": " Очаквахме Петко Дюлгеров да се отметне - и ромите по този начин вършат ". В жалбата си Николов споделя, че като български жител от ромски генезис, се усеща персонално обиден от тази фраза.

" Чрез своите думи заместител основния прокурор и шеф на профилираната прокуратура отписва и не признава българските жители от ромски генезис като част от българския народ, разделя от останалата част от българската нация. Определя и обобщава, че всички роми са фактор на който да не се има вяра, лъжат и трансформират показанията си ", споделя ромският деятел.

Николов показва и неодобрение, че Иван Гешев " целеустремено употребява наслоеното с отрицателни настройки " роми ", вместо легалното название роми,ромска общественост ". Христо Николов е създател на фондация " Саворе ", която се занимава с интеграцията на малцинствените групи на територията на България.

Преди две седмици някогашният кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които на първа инстанция получиха неоправдателни присъди за рушвет, споделиха, че ще съдят зам.-главния прокурор Иван Гешев за клюка. " Ще заведем дело против Гешев за заблуждение и неправилна информация по медиите, за клюка. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите ", сподели Иванчева, преди едно от съвещанията по делото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР