Ромската махала (кв. „Надежда“) в Сливен се превръща в развъдник

...
Ромската махала (кв. „Надежда“) в Сливен се превръща в развъдник
Коментари Харесай

На 40° горещина без вода

Ромската махала (кв. „ Надежда “) в Сливен се трансформира в разплодник на болести поради неналичието на вода през горещите летни дни.

Официално, по адресна регистрация, в квартала живеят 28 хиляди души, импровизирано обаче, те са с хиляди повече.

Пред bTV локалните се оплакаха, че нямат вода от няколко месеца, някои – от години.

„ На 40° температура без вода може ли да се живее? “, попитаха те. И описаха, че им се постанова да употребяват минерална вода.

„ Идва време децата да вървят на учебно заведение, като станат крастави и въшкави, не знам дали ще ги одобряват в учебните заведения “, сподели разтревожена жителка на квартала.

Кметицата била осведомена с казуса и даже преди седмица се е уверила в неналичието на вода, откакто посетила квартала. Обещала обстановката ще бъде позволена.

Местните поданици обаче събират подписи за оставката ѝ.

Диана Делчева, кметски наместник на квартала, сподели за bTV, че казусът би трябвало да бъде отхвърлен от ВиК. Той не бил обвързван с заплащането на услугата, а по-скоро е по механически аргументи. Южната част от квартала е гъсто обитаема, има незаконно прокарани тръби, без кранове и водата изтича безстопанствено, по тази причина няма налягане в горната част на квартала, изясни тя.

Жителите на махалата отхвърлят.

Местен водач описа, че предходната година от ВиК са предложили да пуснат водата, в случай че се заплаща всеки месец по към 10 лева, съгласили се, само че вода по този начин и не тръгнала.

Пред bTV чиновници на ВиК обясниха, че това дали водата се заплаща е единствено едната страна на казуса, другата е, че множеството семейства нямат кранове. Обещаха да търсят решение на казуса, допустимо е то да е режим на водата.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР