Ромска майка на 9 деца, която живее в имот на

...
Ромска майка на 9 деца, която живее в имот на
Коментари Харесай

Ромка с 9 деца, самонастанила се в държавен имот, заплаши да се самозапали

Ромска майка на 9 деца, която живее в парцел на Националната компания " Железопътна инфраструктура ", се появи пред министерството на превоза с 6 деца със опасност да се самозапали.

Мъж се самозапали в центъра на София
 
На мястото присъстваше и обявилият се за ромски еврокомисар Петко Асенов, заяви 24 часа. Причината е, че постройката, в която тя и децата й живеят в кв. " Подуяне " ще бъде събаряна по наставление на кмета на региона Ева Митова.
 
От НКЖИ обявиха, че едноетажната сграда, която е тяхна благосъстоятелност, е рискова за живеене. Населяват я най-вече самонастанили се. Самата майка - Анета Николова, и децата й, също са се самонастанили и нямат нищо общо с инфраструктурната компания.

Майка, оповестила сина си за похитен, опита да се самозапали пред полицията
 
От 2014 година компанията е сключила с нея контракт за наем и все още тя дължи 803 лева След като самозапалването не се реализира, майката и децата, както и Петко Асенов, са отведени във Второ РПУ.
 
НКЖИ е уведомила Агенцията за протекция на децата, че след събарянето на постройката има заплаха фамилията да остане без дом, а кметицата на регион Подуяне е декларирала, че ще търси къде да приюти фамилията, оповестиха от инфраструктурната компания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР