Ромката, обесила куче в Раковски в края на юни, се

...
Ромката, обесила куче в Раковски в края на юни, се
Коментари Харесай

Тежко възмездие очаква циганката, обесила куче в Раковски

Ромката, обесила куче в Раковски в края на юни, се изправя пред съда. 52-годишната Анка Маринова се снабди преди месец с обвиняване за причиняване на гибел на животно и то по непосилен метод. Във вторник жителката на град Раковски ще дава отговор за дейностите си пред магистратите, написа Трафик нюз.

Припомняме, че зверството бе осъществено на 27 юни на една от улиците в обитаемото място. Ранната заран, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

Смаяни хората са я попитали „ Защо”, а тя единствено е повдигнала плещи и декларирала, че незнае. Още тогава очевидци описаха, че това не е първото безчовечие от страна на Маринова към животни. Преди време на дървета до околните ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

На 14 януари 52-годишната жена ще се изправи пред Районен съд. Тогава ще стане ясно дали Маринова ще признае виновност, или не. При първият случай още на същия ден, Анка ще получи присъда.

Какво планува законодателят?
„ Който прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, като действието е по изключително непосилен метод за животното на обществено място, се санкционира с отнемане от независимост от една до три години и санкция от две хиляди до пет хиляди лева”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР