Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират

...
Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират
Коментари Харесай

Роми сякоха с мачете млад мъж заради направена забележка

 Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, алармират от Вътрешна македонска революционна организация. Жертвата е Калин Христов, а обстановката се развива на 14 сепетври. Според описа на потърпевшия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта към къщата му.

Същият преди няколко месеца влиза в същата къща през нощта за обир. В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност. При зародилото спречкване Калин удря няколко шамара на младия мъж, който пък го заплашва, че ще го заколят.

Около 19.30 ч. същият ром идва дружно с татко си и дядо си. Калоян излиза да се схванат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие. Въпреки това не употребява револвера си, знаейки какви последици може да има това за него. За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима револвера. Благодарение на бързата интервенция на съседите на потърпевшия той остава жив.

Калоян е признат в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката интервенция не е ясно дали ръката му ще може да се възвърне.

" Даваме публичност на следващата брутална разпра на маргинални групи с елементарни жители едвам през днешния ден, защото Калин беше изписан през вчерашния ден от болничното заведение. Още по-скандален е фактът, че тази фамилия е известна в района с кражбите, заканите и насилието. Това не е първо нахлуване на " Лисиците ", както са известни в града. Обществено известни станаха и казусът с различен пребит от тях юноша от град Роман и нападението, още веднъж с мачете, над горски служители на реда до село Струпец ", оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация.

От политическата мощ припомнят, че от години упорстват да се разширят рамките на неизбежната защита.

" Радваме се, че най-малко малката врата за понижаване на присъдата на такива изверги беше затворена предходната година. Но за това трябваше да се борим години наред, до момента в който бъдем чути. Години, в които Вероника, Виктория, Алекс, Кристин и още десетки останали незнайни за обществото, само че трайно запечатани в статистиката почтени жертви бяха лишени по извънредно нечовечен метод от правото си на живот ", пише  в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

" Неслучайно приказваме за преустановяване на обществения паразитизъм и действителното консолидиране на маргиналните групи в обществото посредством обучение и труд. Т.нар. интеграционен модел, от който знайни и незнайни НПО-та усвоиха десетки милиони левове, е изцяло провален. Нужна е напълно нова Концепция за справяне с несоциализираните маси, които от дълго време последователно превземат страната ни. При тази демографска рецесия е въпрос на десетилетие българите да станем малцинство в България. Говорим за тактики, приказваме за просветителни и правосъдни промени. Ако те не бъдат подплатени от действителен проект за прекъсване на пълзящата десоциализация на маргинализираните в страната, всичко това ще си останат единствено едни положителни пожелания ", показват воеводите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР