Роми с плакати излязоха на протест пред Министерския съвет, настоявайки

...
Роми с плакати излязоха на протест пред Министерския съвет, настоявайки
Коментари Харесай

Роми поискаха оставката на Каракачанов на протест

Роми с плакати излязоха на митинг пред Министерския съвет, настоявайки за оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Участниците носят плакати, в които упрекват вицепремиера в расизъм и фашизъм, както и показват неодобрение за съборените ромски къщи.

Снимка: Ладислав Цветков

Причина за митинга са изявленията му във връзка обстановката във Войводиново.

Днес сме 1000 другият път 100 хиляди, оповестиха ромите. Протестиращите недоволстват най-много против репликата " ромите станаха доста нагли " и настояват, че Каракачанов трябвало да бъде измамен под наказателна отговорност за втълпяване на ненавист. Протестиращите упорстват и за истината за случката с командоса от Войводиново.
Каракачанов след побоя във Войводиново: Търпимостта се изчерпа В ромската махала на селото стартира инспекция за противозаконни къщи след случая с военнослужещ и последвалото напрежение
Снимка: Ладислав Цветков

След изявлението на Каракачанов, ромският деятел Лилияна Ковачева подаде тъжба против него, тя е и един от уредниците на митинга през днешния ден.
Каракачанов: Интеграцията е допустима единствено с обучение и труд Ученици от Златарица поздравиха вицепремиера за празника "Василица "
Снимка: Ладислав Цветков

По-рано денем тя изясни пред БНР, че има петиция с настояването вицепремиерът Каракачанов да бъде отхвърлен от държавното управление.

Снимка: Ладислав Цветков

" Електронната петиция, която пуснахме, единствено за два дни събра над 1100 подписа. Тя е подкрепена и от доста българи, които осъждат подобен изказ и държание на политик, което е добър знак, че хората узряват. Петицията ще бъде адресирана до министър председател, президент, омбудсман и до основния прокурор”, изясни тя.
Снимка: Габриела Наплатанова
Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов сподели през днешния ден пред медиите, че няма защо да се извинява и разяснява, че всеки има право да стачкува.

Снимка: Габриела Наплатанова

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР