Роми от бургаския квартал Победа са без питейна вода от

...
Роми от бургаския квартал Победа са без питейна вода от
Коментари Харесай

Спряха водата на 10 къщи в бургаския квартал Победа заради неплатени сметки

Роми от бургаския квартал " Победа " са без питейна вода от три месеца поради неплатени 100 хиляди лв. на ВиК-дружеството. Заради спряната вода те са подали тъжба в Европейската комисия, откъдето са изпратили писмо до общината, в което упорстват администрацията да изясни за какво се е стигнало до крайната мярка.

Бургас

Заради прекъсването на водата ромите се заканват, че няма да изпратят децата си на учебно заведение от понеделник.

От община Бургас и ВиК обявиха, че водата е спряна на 10 къщи в квартала, тъй като тези клиенти дължат на сдружението 100 000 лв..

Димитър Николов, кмет на община Бургас: Няколко пъти ги подканвахме да си заплащат водата, отговорностите са много съществени. В момента водата е спряна в много къщи и те са се оплакали от това, че не им даваме опция да употребяват питейна вода. Пак да повторя питейна вода не се употребява, тъй като не се заплаща.
Днес в общината дойде писмо от евродепутата от Зелените Ромео Франц, в което се упорства вода в квартала да бъде пусната.
Димитър Николов, кмет на община Бургас: Надявам се натискът от страна на Екологичен потенциал да е в интерес на законността. До колкото знам в Германия, в случай че ползваш вода или електричество, ти го стопират по същия метод.
От общината и ВиК са безапелационни, че няма да пуснат водата, до момента в който отговорностите не бъдат погасени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР