Роми окупираха посред нощ Спешен център – Дупница и само

...
Роми окупираха посред нощ Спешен център – Дупница и само
Коментари Харесай

Пиян и окървавен мъж нахлу в Спешния център в Дупница, удари и псува лекари

Роми окупираха измежду нощ Спешен център – Дупница и единствено намесата на полиция избави дежурния екип от нахлуване.

Инцидентът станал в нощта на събота против неделя, написа "Струма бг ".

Около 1 часа след среднощ в Спешен център нахлул оцапан с кръв мъж. Още от вратата той почнал вербална офанзива против дежурния екип, с псувни и други нецензурни изрази. Кръв се стичала по облеклата му от лявата му ръка.

Според дежурния екип пациентът е бил пийнал, със срязана подмишница и два пръста на лявата ръка. Той размахвал ръце и крещял, че ще ги утрепе. Пред Спешен център и вътре в коридора всичко било в кръв. Автомобилът, с който е докаран в Спешен център, също бил оцапан с кръв. Малко по-късно пристигнали няколко автомобила с роми, които окупирали входа.

Час и 30 минути и намесата на полицията били нужни 27-годишният мъж да се укроти и му е направена превръзка от дежурния доктор. На място е извикан и ортопедът доктор Сотир Каралийски, който зашил раните му.

Дежурен доктор във въпросната нощ, поискал анонимност от боязън да не бъде унизен от роми след изказването му, съобщи:

„ Около 1 часа през нощта на дежурството ми в събота против неделя в Спешен център нахлу очевидно пийнал мъж с кървящи рани по едната му ръка. Той буйстваше, налиташе ни на пердах. С него в Спешен център бяха майка му и още трима родственици, които се опитваха да го озаптят. Мъжът се движеше напред-назад и ни заплашваше, че ще ни утрепе, псуваше ни. Беше страшно… Тормозът върху дежурния екип продължи към час, тогава дойде полиция. Успяхме да му превържем раните и извикахме дежурен ортопед, с цел да ги зашие. Аз го препасвам, а той ме псува в лицето. Ръкомаха с ръката да ме удари. Днес съм в отмора, само че към момента не мога да се съвзема от случилото се през нощта. Пациентът не е здравно обезпечен. И от моите налози и такси се заплаща лекуването му, а има нахалството да ме псува и тормози психически”, описа лекарят, който претърпял кошмарното дежурство в нощта на събота против неделя.

Ортопедът, зашил раните на пациента, за който се знае, че се споделя Ботьо, доктор Сотир Каралийски съобщи: “Бях извикан от Спешна помощ да зашия порезна рана от стъкло на 27-г. пациент. Пристигнах в общинската болница и чаках повече от час да се укроти ситуацията в Спешен център. Пред входа се бяха събрали една тайфа роми и псуваха. Дойде полиция и ги озапти. Докато шиех пациента, той не спря да ме псува и назовава с грозни прилагателни. Какво съм му отговорен, че се е напил и не знае какво прави. Не разбрах по какъв начин е станало пострадването със стъкло. Ако не се открият точните му данни, име, адрес… болничното заведение няма да получи нито стотинка за операцията, която съм направил. Не съм расист, само че доста роми не си заплащат осигуровки, а аз като доктор съм задължен да го церя без пари”, описа доктор С. Каралийски.

Живеещи в блока до Спешен център обявиха, че се чували мощни крясъци откъм Спешен център в събота против неделя. Имало доста роми на входа, които са псували и крещели нецензурни думи по адрес на дежурния екип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР