Роми обгазяват цял квартал в широкия център на Пловдив, като

...
Роми обгазяват цял квартал в широкия център на Пловдив, като
Коментари Харесай

Роми горят гуми в центъра на Пловдив

Роми обгазяват цялостен квартал в необятния център на Пловдив, като палят остарели гуми и кабели, с цел да извадят от тях всяко късче метал. Незаконната активност, за която са планувани солени санкции, се върти всеки ден покрай кръговото на бул. " Шести септември " и " Източен ".

Горят всевъзможни отпадъци, в това число елементи от тв приемници и други уреди, в които има железни елементи или проводници. От мястото се разнася отровна миризма, а някой ден може и да се взривим, сигнализира в обществените мрежи мъж, който живее в региона.

Според него незаконното хранилище за обработка на отпадъците се намира на улица " Игрище Кубрат " в дребната махала до турските гробища. Пушеците обаче се разнасяли на стотици метри.

Миналата седмица обезпокоени пловдивчани се обадили на телефон 112 и съобщили за казуса. Полицейска патрулка пристигнала на мястото с палежите, само че чиновниците на реда единствено поздравили ромите, без даже да слязат от колата. Според очевидци половин час след визитата на униформените противозаконната активност траяла, озвучена със мощна музика. Хора от квартала настояват, че на всичко от горната страна нарушителите на реда живеят в противозаконни постройки.

„ Ще провеждам инспекция, с цел да се раpбере по какъв начин тъкмо стоят нещата и какво се е случило, когато служителите на реда са отишли на мястото. Ще направя нужното да се вземат най-адекватните ограничения “, даде обещание кметът на „ Източен “ Николай Чунчуков, откакто репортерът на „ Марица “ го потърси, с цел да му заяви за палежите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР