Ромелу Лукаку не успя да запише завръщането си в състава

...
Ромелу Лукаку не успя да запише завръщането си в състава
Коментари Харесай

Тухел съжалява, че Челси не е победил с повече Тотнъм, похвали Лукаку

Ромелу Лукаку не съумя да запише завръщането си в състава на Челси с гол, само че си завоюва похвали от страна на треньора Томас Тухел след успеха с 2:0 над Тотнъм в първия полуфинал за Купата на Лигата.

Белгийският нападател се извини във вторник за това, че сподели в телевизионно изявление, че не е удовлетворен от ролята си в Челси, откакто мина от Интер Милано за рекордните за клуба 97,5 милиона паунда през лятото. Той бе изваден от състава за равенството 2:2 с Ливърпул през уикенда, само че Тухел нямаше съмнения да го върне против Тотнъм.

"Щастлив съм от неговото показване, хареса ми по какъв начин игра ", съобщи Тухел пред репортерите. "Той беше мощен, зает в мача и съпричастен към работата ни в отбрана, която бе доста значима ", добави немският експерт.

"Честно казано, го чаках, тъй като Ромелу може да се оправи с напрежението. Той изглеждаше спокоен след решението, след диалога, който имахме. Чувствах че е подготвен за сходно показване ", сподели още Тухел.

Четири равенства в последните му 5 мача остави Челси на 10 точки от Манчестър Сити, тъй че успеха в сряда беше значима за тима, който е отслабен от травми и случаи на COVID-19.

Защитникът Тиаго Силва и халфът Н'Голо Канте бяха извадени от състава след позитивни проби за ковид, а Хаверц счупи пръст и бе заменен на полувремето. Тимът бе и без контузените крайни бранители Рийс Джеймс и Бен Чулуел.

"Хареса ми представянето против Тотнъм, който е доста стилен и убеден. Имахме две неприятни вести в последните минути с Тиаго и Н'Голо, които трябваше да бъдат титуляри. Решихме през вчерашния ден, че ще играем с четирима в отбрана и момчетата бяха доста фокусирани и уверени да играят по метода, по който го направиха ", разяснява Тухел. Единственото му страдание е, че отборът не съумя да вземе по-голям задатък преди реванша след седмица..

"Създадохме доста положения и бяхме доста мощни, тъй като е доста мъчно да имаш шансове против отбор като Тотнъм, както видяхме в последните мачове. През второто полувреме имахме доста положения - шансове да вкараме трети и четвърти гол. Всички знаят, че мачът не е решен и би трябвало да покажем топ форма. Нуждаем се от още едни 90 минути топ качество ", приключи Томас Тухел.

'Good performance, brilliant today!'
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР