Романът Времеубеубежище“ на писателя Георги Господинов се изучава в Нюйоркския

...
Романът Времеубеубежище“ на писателя Георги Господинов се изучава в Нюйоркския
Коментари Харесай

Времеубежище на Георги Господинов се изучава в Нюйоркския университет

Романът „ Времеубеубежище “ на писателя Георги Господинов се учи в Нюйоркския университет, заяви във Facebook Генералното ни консулство в Ню Йорк. Книгата се преглежда в курса „ Романът през днешния ден “.

През май тази година романът в превод на Анджела Родел завоюва премия „ Букър “. Така Георги Господинов и " Времеубежище " станаха първият български създател и книга, отличени с влиятелната литературна премия.

Наградата „ Букър “ е едно от най-важните събития в литературния и издателски свят. Връчва се от 1969 година за разказ, написан на британски език. От 2005 година се дава и Международна премия „ Букър “, за която могат да се състезават създатели от целия свят.

Литературният шедьовър бе показан от създателя си в Нюйоркската социална библиотека и в Колумбийския университет.

Лекциите води доцент Маргарет Бо Бърнс, която е специализирала в британската, американската и европейската литература от 20-21 век, модерна международна литература, пай роман и разказ от деветнадесети век. Тя има премия за високи достижения в преподаването от Нюйоркския университет, се показва в уеб страницата на висшето образователно заведение.

В самия курс се изследват нови творби на модерни писатели, в това число изгряващи романисти, носители на награди и одобрени любимци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР