Романът „Петдесет нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс превзе не

...
Романът „Петдесет нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс превзе не
Коментари Харесай

Нова мода: секс робиня

Романът „ Петдесет нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс завладя освен класациите за най-продавани книги, само че и половите въжделения на няколко генерации дами. Защо този свят на полови игри, свързани със садизъм и мазохизъм, стана шлагер и уместно четиво ли е за младежи, попитахме брачния терапевт американката Шели Варод. Съвсем инцидентно тя също четеше романа.
„ Книгата не ме увлече изключително. В първите 100 страници любовната история беше предсказуема и според мен нереалистична. Мисля, че тъкмо това е повода множеството хора да я харесват обаче. Коя жена не би желала да срещне хубав, авторитетен, здрав, секси мъж, който ще се грижи за здравето й, ще я затрупва със скъпи дарове и ще я желае единствено за себе си”, споделя Шели Варод.
Книгата се харесва съгласно нея на хората, тъй като любовните подиуми са разказани в елементи, а това разсънва въображението.
„ Жените избират еротичните истории пред това да гледат порнофилми”, счита брачният терапевт. Интересното в романа е, че с изключение на любовната линия получаваме уроци по BDSM, абревиатура която събира в себе си практики като доминантност и зависимост, садизъм и мазохизъм. И до момента в който преди дочувахме за този метод на живот от телевизионни излъчвания и филми като за нещо анормално и присъщо на „ болни” хора, в този момент доминирането и подчинението ни е поднесено по прелъстителен метод посредством романа и обаятелния мистър Грей. И даже хората „ ванила” (които не практикуват BDSM) са заинтригувани.

За кого са рискови тези игри
„ Притеснява ме сцената, в която основната героиня, която е девствена, прави обич за първи път и то като подчинена. Създава се неправилно усещане у тийнейджърките, че грубият секс за техния първи път, ще им донесе наслаждение. Това еротично встъпление в света на BDSM е прекомерно рано за младежи. Секс игрите от този вид могат да са доста рискови за хора, които не схващат, че разпоредбите и границите в тях са наложителни. А без тях пристрастеността може да ги трансформира в импулсивни насилници”, изяснява Шели Варод. Важно е да се знае да вземем за пример, че ударите с бич са неразрешени в региона на кръста, тъй като могат да нанесат трайни отрицателни последствия върху здравето на сътрудниците.

Думи за сигурност
Те се прецизират преди началото на секс игрите и по този начин подчиненият демонстрира на колегата си дали болката е мощна или в случай че желае той да спре. Затова е значимо да не се избира дума, която може да обърка доминанта като „ не” или „ стоп”. Те постоянно се употребяват при секс и не постоянно значат „ спри”. Дума, която няма двоен смисъл и е отвън подтекста на половите прекарвания като „ червено” е идеална за „ стоп”. Болката при тези игри звучи по-стряскащо от това, което е в действителност. Тя се гради последователно по време на играта и е съобразена с поносимостта на другия сътрудник. Практикуващите не я възприемат толкоз като болежка, колкото като ново чувство, което ги води до висша приятност или просто до полова възбуденост.

Къде се практикува BDSM
Не е загадка, че има огромни общности по целия свят, които споделят този метод на живот. Някои хора подчиняват на него целия си обичай, а други са такива единствено в спалнята. Има и подземни бункери в редица страни, които оферират безвредно място за сходни практики. „ На някои им харесва да са подчинени, на други доминанти, от време на време сменят функциите си и е добре да са пробвали и двата разновидността, с цел да знаят какви са чувствата на партньора”, споделя Шели Варод. В Германия да вземем за пример има клубове, в които можеш да станеш „ роб” на особено подготвени дами. Те се посещават даже от шефове на значими компании, които вземат участие в еротични игри свързани с удари с леки камшици, връзване и изтичане на парещ восък върху тялото, без да има навлизане. Много хора доближават до невероятна полова възбуденост и оргазъм даже без стандартния секс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР