Роман Прохазка (вдясно) и Лудек Перница след втория гол във

...
Роман Прохазка (вдясно) и Лудек Перница след втория гол във
Коментари Харесай

Обрати до 2:1 с български съдии и бивш халф на Левски в Лига Европа

Роман Прохазка (вдясно) и Лудек Перница след втория гол във вратата на “Динамо ” (Загреб). Първият подаде, а вторият вкара.

В обрати до 2:1 в първите срещи от 1/16-финалите на Лига Европа участваха общо петима български съдии и някогашният халф на “Левски ” Роман Прохазка.

Най-високо котираният от УЕФА роден съдия Георги Кабаков управлява мача сред “Брюж ” и “Залцбург ” на белгийска земя. Помощници на пловдивчанина бяха Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а спомагателни асистенти - Никола Попов и Станислав Тодоров.

Гостите от Австрия поведоха в 17-ата мин посредством Златко Юнузович. С попадения на Стефано Денсвил и Уесли в 64-ата и 81-ата мин обаче “Брюж ” стигна до успеха.

Кабаков сподели общо 7 жълти картона - 3 за домакините и 4 за гостите. Той стана първият българин, който управлява мач от елиминационната фаза на Лига Европа.

Бившият “син ” халф Роман Прохазка пък влезе в състава на “Виктория ” след почивката на мача против “Динамо ” (Загреб). Тогава гостите от Хърватия водеха с 1:0 с помощта на гол на Даниел Олмо в 41-ата мин. В 54-ата мин Лудек Перница изравни резултата. 7 мин преди края на постоянното време още веднъж той донесе обрата за чешкия отбор. Асистенцията за победното попадение бе на Прохазка. Той мина във “Виктория ” след края на предишния сезон като свободен сътрудник.

Отстранявалият в Европа “Левски ” и “Литекс ” “БАТЕ Борисов ” надделя 1:0 британския “Арсенал ” в различен първи 1/16-финал от Лига Европа.

“Беше по-добре от секс ”, разгласи на излизане от залата за конференции треньорът на отбора от Беларус Алексей Бага. Той не знаеше, че думите му се записват от публицистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР