Роман Иванович Авдеев e шампион по бащинство. Той има в

...
Роман Иванович Авдеев e шампион по бащинство. Той има в
Коментари Харесай

Милиардер с 23 деца издига в култ осиновяването

Роман Иванович Авдеев e първенец по бащинство. Той има в фамилията си 23 деца — четири, родени от жена му и 19 осиновени. На 17 юли Авдеев навърши 52 година През 2017-а година списание Forbes прави оценка положението му на $1 300 млн., и по този индикатор той е на 66-о място в листата с най-богати съветски предприемачи. През 2018-а към този момент е на 56 позиция с 1,7 милиарда $. Банкерът е притежател на футболния клуб " Торпедо ". 
Защо са му толкоз деца на един ангажиран и богат човек? Той дава отговор, че възгледите му за бащинството съответстват с тези на Платон. Древногръцкият мъдрец споделя „ всички са татковци или не са татковци “. Тези, които не са татковци, не са длъжни на никого за нищо, само че не за тях е нашият роман. А в случай че човек по своята природа е татко — то той е татко освен на своите деца, а на всички.
Авдеев споделя, че родителят би трябвало да даде на детето си знания за главните понятия кое е положително и кое неприятно – а също по този начин да му обезпечи сигурен старт и независимост на житейския избор. Образованието пък е нужният инструментариум за справяне с живота. „ Трябва да дадем на децата въдица, а не риба‘ - обича да повтаря милиардерът.
Първите два малчугана семейство Авдееви осиновява през далечната 2002 година. Роман Иванович стига до мисълта, че помощите за детските домове – памперси и играчки – несъмнено, са отлично нещо, само че не са доста ефикасни. Да се развива като хармонична, потребна за обществото и умееща да си взаимодейства с него персона, човек може единствено в фамилна среда. В фамилията, там, където има непоклатими ориентири – значими, значими за него възрастни хора. 
За Авдеев най-важната полезност е фамилията. Според него детски домове не би трябвало да има. Всяко дете би трябвало да има семейство. Но защото на този стадий в Русия не може без детски домове – той продължава да им оказва помощ по всевъзможен метод.
През март 2014-а Авдеев основава благотворителната фондация „ Аритметика на положителното ”, предназначението й е да взема решение един от най-сериозните обществени проблеми – децата без родители. За искащите да станат приемни родители, работи програмата „ Азбука на приемното семейство “ и Училище за приемни родители „ Аритметика на положителното ”.
Този човек оказа голямо въздействие върху моя живот, споделя Светлана Строганова, която е майка на общо 5 деца. „ Отначало и аз мислех, че памперси и лего е всичко, от което се нуждаят изоставените в домовете за сираци. Вече имах 4 деца, когато взех и 15-годишната си последна щерка по умря на фондацията „ Аритметика на положителното “ – прецизира Строганова.

Прочети още:
Защо да си съсипваш живота с болно дете...
Изповедта на приемната майка на Оля

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР