Роман Абрамович вече близо 15 години инвестира във футбола, като

...
Роман Абрамович вече близо 15 години инвестира във футбола, като
Коментари Харесай

Синът на Роман Абрамович иска да купи ЦСКА

Роман Абрамович към този момент близо 15 години влага във футбола, като трансформира " Челси " в международна мощ, само че наподобява че неговият наследник Аркадий е тръгнал по стъпките му. За разлика от множеството деца на богати родители, които харчат пари в нощни клубове и за яхти, 23-годишният Абрамович – младши показва сериозен бизнес усет.

Според " Спорт Експрес " Аркадий е един от главните претенденти да закупят акциите на съветския ЦСКА (Москва). В страната все по-упорито се приказва, че " армейците " са оповестени за продажба против сумата от 300 млн. $. Говорителят на фамилия Абрамович нито удостовери, нито отхвърли че договорка може да има.

Преди години Роман Абрамович беше обвързван с ЦСКА, като неговата компания " Сибнефт " беше главен спонсор на " армейците ".

Кой е Аркадий Абрамович

Аркадий е първородният наследник на съветския милиардер. Той е роден на 14 септември 1993 година в Москва, от брака на Абрамович с някогашната стюардеса Ирина Маландина.

Младият предприемач основава консорциума " АРА Кепитъл " (бел. ред. носи буквите му), в който влизат две огромни компании – " Кросби " и " Золтав ". Преди няколко години той закупи газови залежи за 77 млн. $, а цялата му инвестиция се прави оценка на 250 млн. $.

 Първородният наследник на Абрамович (с очилата зад него) е постоянно компактно до татко си.
© Reuters

Първородният наследник на Абрамович (с очилата зад него) е постоянно компактно до татко си.

Абрамович – младши влага главно в минерални залежи в Австралия, Северна и Южна Америка. Известно е, че посредством компанията " Золтав " той купува акции на " Газпром ", " Роснефт " и " Лукойл ".

Според съветските издания сега положението на сина на Роман Абрамович се прави оценка на 2.78 милиарда $.

Интереси във футбола

Синът на Роман Абрамович е считан за един от най-големите почитатели на " Челси ". Той беше със своя татко на финала на Шампионската лига през 2012 година когато сините от Лондон завоюваха против " Байерн " (Мюнхен " и даже се разплака от наслада.

 Аркадий дружно с Роман Абрамович на мач на
© Reuters

Аркадий дружно с Роман Абрамович на мач на " Челси " през 2011 година

Той даже има дребен пакет акции от " Челси ", като най-вероятно ще бъде идващият притежател на клуба, когато неговият татко се отдръпна.

През 2010 година, когато беше едвам на 17 години Абрамович – младши даже опита да закупи датския ФК " Копенхаген ". Тогава Аркадий се срещна със притежателя на 30% от клуба Карстен Кох.

" Говорихме си за всичко, само че най-много за чисто футболната страна. Това момче обича футбола, приказва със пристрастеност за играта ", сподели тогава Кох.

От клуба отхвърлиха да продават, а година по-късно Абрамович излезе с нова по-примамлива оферта, която също беше отхвърлена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР