Роман Абрамович е един от олигарсите, които губят много от

...
Роман Абрамович е един от олигарсите, които губят много от
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Г-жа Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни

Роман Абрамович е един от олигарсите, които губят доста от този спор в Украйна, заяви проф. Тодор Тагарев в студиото на Нова. Руснакът търси метод да се нарежда по-добре пред западната общност. Абрамович се пробва да се нарежда като посредник и това е потребно.

Тагарев даде образец с други страни като Естония, които без съмнение оказват военна помощ на Украйна. Той беше безапелационен, че украинците имат потребност от помощ: " Русия като по-голяма страна се пробва да постави ръка върху една суверенна нация. За всеки разумен човек е ясно, че ние би трябвало да помогнем на жертвата. Ние можем да помогнем със стрелкови муниции ".

Според него е " съветска теза ", че който оказва помощ на Украйна се въвлича във войната: " Напълно несъстоятелна теза е, че даването на помощ на потърпевша страна ни въвлича във война ".

" Г-жа Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни. Това е недопустимо държание на един дипломат. След като нашият дипломат се прибра най-редно е г-жа Митрофанова да си хване рейс до Истанбул и да се прибере в Москва. Москва се държи провокативно към България ", безапелационен беше проф. Тагарев. Той напомни, че към проявата на Луковмарш Мария Захарова е отправила обръщение към България, че може и страната ни “да бъде денацифицирана ".

По думите му съмнението на политическия хайлайф в България внася разцепление в обществото. Според Тагарев съществуването на мини в Черно море демонстрира, че войната е доста покрай нас.

" Този спор стигна до някакво балансиране. Краткосрочната ми прогноза е обвързвана с това дали Украйна ще удържи Мариупол ", сподели той.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР