Рома завършва като лидер в група С, а заедно с

...
Рома завършва като лидер в група С, а заедно с
Коментари Харесай

Челси изпусна Атлетико и първото място в групата, то остана за Рома

Рома приключва като водач в група С, а дружно с италианците напред в Шампионската лига продължава и отборът на Челси.

Атлетико Мадрид не съумя да стигне до осминафиналите и вместо това ще доиграе сезона в Лига Европа. Карабах отпада с гордостта на извоюваните 2 точки от грандовете, с които мери сили в последните месеци.

Рома се наложи с 1:0 над Карабах, а равенството в Лондон сред Челси и Атлетико - 1:1 - сложи римляните отпред и в по-добра позиция преди жребия за осминафиналите.

Рома приключва с 11 точки, Челси има също толкоз, само че по-лош актив в директните мачове. Седемте точки на Атлетико стигнаха за трета позиция, като испанците разчитаха на знамение от Карабах в Рим, само че такова не се случи.

Там претърпелият тежка злополука единствено преди четири дни Диего Пероти донесе триумфа на своите с попадение в 53-та минута с глава. Рома диктуваше събитията на терена и имаше още доста благоприятни условия, които пропиля, на Коларов, Наинголан, Джеко и Манолас.

Далеч по-интересно бе на "Стамфорд бридж ", а Челси направи купища пропуски, не съумя да победи Атлетико и след 1:1 изпусна първото място в групата.

Само в началните 20-тина минути Челси към този момент бе основал три положителни благоприятни условия да открие резултата. Алваро Мората обаче не съумя да преодолее Ян Облак в най-чистата от тях от няколко метра.

Отново Облак бе на точното място в 36-та минута при един техничен удар на Дзапакоста по земя.

Натискът на Челси стана осезателен, като в дълги моменти се играеше към наказателното поле на Атлетико.

Във втората част от полувремето испанският отбор опита няколко офанзиви, като навлезе по-трайно в половината на домакините. Защитникът на Атлетико Лука Ернандес пък се размина с червен картон още през първото полувреме, откакто към този момент с жълт направи недодялан фаул.

Андреас Кристенсен и Еден Азар пробваха още веднъж да затруднят Облак пет минути след подновяването на играта, а стражът на Атлетико направи необикновено избавяне, откакто Алваро Мората засече центриране от корнер с глава и прати топката под гредата.

Тибо Куртоа също сподели страхотната си класа от другата страна малко по-късно, когато Филипе Луис първо нацели гредата, а по-късно белгийският вратар улови добавката на Коке.

В 56-та минута обаче Куртоа към този момент нямаше какво да стори, след корнер Фернандо Торес отклони с глава към оставеният безусловно самичък във вратарското поле Саул Нигес, и той също с глава добави в мрежата.

Кристенсен пропусна необикновен късмет за Челси в 67-та минута, когато на празна врата от няколко метра с глава стреля в навън.

В 75-та минута въпреки всичко Челси стигна до равенството, въпреки и след автогол. Стефан Савич не съумя да отбие мощен удар на Азар отляво, и вместо това го вкара в личната врата.

Минута по-късно Алваро Мората бе отхвърлен за кой ли път от Ян Облак, като футболистите на Челси излязоха трима на двама против стража, само че Облак излезе напред и се намеси фантастично.

Пропуските продължиха и Уилиан напълно самичък, от 10 метра, стреля над гредата в 83-та минута.

Така Челси си изпусна самичък лидерската позиция и ще чака шанс на жребия, който ще му отреди за противник някой от водачите в останалите групи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР