Рома започна с победа новия сезон в Серия А. Отборът

...
Рома започна с победа новия сезон в Серия А. Отборът
Коментари Харесай

Успешен старт за Рома

Рома стартира с победа новия сезон в Серия " А ". Отборът на Жозе Моуриньо се наложи с 1:0 като посетител на Салернитана в дебюта на Пауло Дибала, Неманя Матич и Жоржиньо Вайналдум. Гола вкара Браян Кристанте в 33-ата минута, а " вълците " пропуснаха още доста положения, изключително през второто полувреме.

От новите попълнения в стартовия състав на Рома беше единствено Дибала. Аржентинският национал и Николо Дзаниоло действаха зад тила на Тами Ейбрахам, а четиримата в средата на терена бяха Рик Карсдорп, Лоренцо Пелегрини, Браян Кристанте и Леонардо Спинацола. През второто полувреме се появиха Неманя Матич и Жоржиньо Вайналдум.

Атаката на Салернитана водеше Емилиано Бонацоли. Старши треньорът Давиде Никола пусна от първата минута привлечените през последната седмица Антонио Кандрева и Тони Вилхена. Ветеранът Франк Рибери влезе след почивката.

Рома атакуваше най-вече по фланговете. Първата добра опция за гол се откри пред Дзаниоло, само че героят от финала в Лигата на конференциите против Фейенорд не съумя да преодолее вратаря Луиджи Сепе. Домакините дадоха отговор с удар на Григорис Кастанос, който рикошира в неприятелски футболист и затрудни Руи Патрисио, само че той реагира бързо и избави.

В 25-ата минута Дзаниоло пропусна след пас на Дибала, а след това и Ейбрахам се размина с гола. Доминацията на " джалоросите " продължи и те излязоха напред в 33-ата минута. Тогава мощен изстрел на Кристанте от границата на наказателното поле се отклони от Ласана Кулибали и топката спря във вратата на Салернитана.

След почивката Рома можеше доста бързо да си реши мача, само че нападателите на Моуриньо сътвориха големи пропуски. Дибала имаше късмет да вкара дебютно попадение с екипа на новия си отбор, само че диагоналният му удар срещна гредата. Ейбрахам също не се възползва от разредената отбрана на Салернитана, а Дзаниоло на няколко пъти впечатли с техника, само че не и с финално допиране.

Матич влезе в 68-ата минута на мястото на Тами Ейбрахам и Дибала се реалокира на върха на офанзивата. Вайналдум пък се появи в 87-ата минута на мястото на Дзаниоло. Малко преди края Вайналдум прати топката в мрежата, само че от състояние на засада и голът му вярно беше анулиран от рефера Симоне Соца.

В заключителните минути домакините не съумяха да измислят нищо в предни позиции, а Рома ловко разиграваше, без да поема никакви опасности. В добавеното време Карсдорп напредна на скорост и потърси далечния ъгъл, само че ударът му излезе в навън.

В идващия кръг Рома ще одобри новака Кремонезе, а Салернитана ще гостува на Удинезе.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР