Рома триумфира с 3:0 в домакинството си на Шериф Тираспол

...
Рома триумфира с 3:0 в домакинството си на Шериф Тираспол
Коментари Харесай

Рома надви Шериф Тираспол с класически резултат

Рома победи с 3:0 в семейството си на Шериф Тираспол и се класира за идната фаза. Точни за “вълците ” бяха Ромелу Лукаку (11’), Андреа Белоти (32’) и Николо Писили (90’).

Възпитаниците на Жозе Моуриньо започнаха окуражено дуела с готовност бързо да вземат преднина и още в третата минута Рик Карсдорп стреля рисково. Все отново в до гол се стигна още в 11-ата минута, когато Усем Ауар откри по отличен метод на крилото Никола Залевски, той напредна и влезе в наказателното поле, а успоредното му подаване бе пратено в мрежата.

Римляните удвоиха преднината си малко след приключването на половин час игра, когато Ренато Санчес по извънреден метод изведе точно Залевски в наказателното поле, ударът му бе избавен от Максим Ковал, само че единствено с цел да даде опция на връхлитащия Андреа Белоти с глава въпреки всичко да опъне мрежата за повторно. Попадението бе детайлно прегледано с ВАР, само че в последна сметка остана. Гостите също имаха своя късмет пет минути преди края на първата част, само че аварийният пазач Миле Швилар избави удара на Дейвид Анкей.

След почивката домакините удовлетворени от своята преднина понижиха оборотите, като успяваха да задържат топката в свое притежание, само че до рискове пред двете порти не се стигаше. Появилият се от скамейката Николо Писили получи добра опция 10 минути преди края на постоянното време, когато бе изведен в предни позиции, само че Ковал още веднъж се прояви с брилянтно избавяне. Все отново възпитаниците на Моуриньо съумяха да създадат преднината си класическа секунди преди края и не без основната помощ на Лукаку, който задържа в типичния си жанр и сервира топката на нахлуващия Писили, който я прати в мрежата пред погледа на Ковал.

По този метод Рома се класира за идната фаза с актив от 13 точки, само че “вълците ” ще би трябвало да изиграят и спомагателен плейофен кръг против един от отборите, които ще дойдат от Шампионска лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР