Рома срещу Фейенорд се очертава да е гвоздеят сред двойките

...
Рома срещу Фейенорд се очертава да е гвоздеят сред двойките
Коментари Харесай

Рома - Фейенорд в повторение на финала в Лига на Конференциите, но този път за Лига Европа

Рома против Фейенорд се обрисува да е гвоздеят измежду двойките в плейофния кръг на шампионата Лига Европа. Жребият би изтеглен през днешния ден, а мачовете са през пролетта.

Миналия сезон видяхме по какъв начин Рома на Жозе Моуриньо би тъкмо този противник на финала в Лига на конференциите преди година и половина (1:0). И отново римските " вълци " против гранда от Ротердам бе четвъртфинален двубой предишния сезон, към този момент в Лига Европа.

Фейенорд завоюва с 1:0 вкъщи, само че в реванша срещна особено показване от римялните - 4:1 с продължения и Рома отиде на полуфинал.

Сега идва епизод номер 3 в трети следващ сезон.

Един от европейските грандове в лицето на Милан пък ще пътува до Франция, където ще би трябвало да срещне един от по-непретенциозните локални отбори Рен. Французите обаче постоянно са опасност и не би трябвало да бъдат подценявани.

В различен от забавните конфликти Бенфика също ще пътува за Франция, само че с цел да се изправи против Тулуза.

Двойките за плейофния кръг:

Фейенорд - Рома

Милан - Рен

Ланс - Фрайбург

Йънг Бойс - Спортинг (Лисабон)

Бенфика - Тулуза

Брага - Карабах

Галатасарай - Спарта (Прага)

Шахтьор (Донецк) - Марсилия

Първите мачове от този плейофен кръг ще се изиграят на 15 февруари, а реваншите седмица по-късно на 22 февруари.

Подобно на пресявките в “турнира на богатите ” Лига Европа също предлага потоци на сложени и непоставени, където участниците са разпределени по следния метод:

ПОСТАВЕНИ (завършили на второ място в своите групи в Лига Европа): Рома, Марсилия, Фрайбург, Рен, Спортинг (Лисабон), Спарта (Прага), Тулуза, Карабах

НEПОСТАВЕНИ (завършили на трето място в своите групи в Шампионска лига): Милан, Бенфика, Галатасарай, Шахтьор (Донецк), Фейенорд, Ланс, Брага, Йънг Бойс

Победителите от този спомагателен кръг ще се включат в същинската фаза от директните елиминации, където ще ги чакат съставите на Аталанта, Брайтън, Байер (Леверкузен), Ливърпул, Рейнджърс, Славия (Прага), Виляреал и Уест Хам.

Финалът на шампионата през тази година ще се изиграе в Дъблин на 22 май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР