Рома се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на

...
Рома се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Рома е напред за купата след мъка срещу Дженоа

Рома се класира за 1/4-финалите в шампионата за Купата на Италия, откакто победи с минималното 1:0 втородивизионния Дженоа. Гола означи появилият се от пейката Пауло Дибала в 64-ата минута. " Вълците " насочиха цели 25 удара, само че до последно трябваше да треперят. В идващия кръг тимът на Жозе Моуриньо ще се изправи против спечелилия от двойката Наполи - Кремонезе.

" Джалоросите " започнаха да обсипват с удари вратата на Дженоа през цялото време, само че множеството от тях бяха неточни. В 33-ата минута Пелегрини улучи напречната греда. До почивката гостите се защитаваха проведено и изглеждаше, че са способни да поднесат изненада.

Влизането на Дибала със старта на второто полувреме направи офанзивите на Рома доста по-опасни. В 52-ата минута той шутира мощно, само че Хосеп Мартинес мазета в корнер. В 64-ата минута обаче стражът на " грифоните " нямаше какво да стори. Дибала преодоля няколко бранители в бяло и с изострен шут прати топката в мрежата - 1:0.

В оставащото до края време " вълците " направляваха мача и не разрешиха да се стигне до рискове пред вратата им. Сега на дневен ред за Рома идва мачът с Фиорентина през уикенда. Дженоа пък ще се опита да затвърди положителната си форма в Серия " Б ", където се намира на трето място и е с действителни шансове за директна промоция. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР