Рома разнищи с 3:0 Лацио в „Дерби дела Капитале“ от

...
Рома разнищи с 3:0 Лацио в „Дерби дела Капитале“ от
Коментари Харесай

Рома се подигра с Лацио, Аталанта с труден успех в Болоня

Рома разнищи с 3:0 Лацио в „ Дерби каузи Капитале “ от 30-ия кръг на Серия А. „ Вълците “ взеха решение мача още преди почивката с два гола на Тами Ейбрахам и един на Лоренцо Пелегрини. Символичните посетители бяха много разочароващи в офанзива и доста мъчно създаваха голови положения.

След триумфа Рома задмина Лацио във краткотрайното класиране. Тимът, воден от Жозе Моуриньо, към този момент е 5-и с актив от 51 точки, до момента в който „ орлите “ паднаха до шестата позиция с 49 пункта.

Двубоят стартира по желан метод за Рома, който поведе още преди да изтече първата минута. В 56-ата секунда Лоренцо Пелегрини центрира от ъглов удар. Топката се отби от напречната греда, след което Ейбрахам осъществя отблизо разстояние за 1:0. Това бе най-ранният гол в историята на градското съревнование. Определено в обстановката вратарят Томас Стракоша беше сюрпризиран от летежа на топката и не съумя да се намеси по добър метод.

Рома продължи нападенията си. В 11-ата минута Ейбрахам комбинира с Пелегрини. Последва рисков шут, който беше отразен от албанския пазач на Лацио.

Десетина минути по-късно Ейбрахам удвои преднината на „ вълците “. Той засече подаване на Рик Карсдорп и отблизо разстояние нямаше по какъв начин да пропусне.

Натискът на Рома продължи и в идващите минути. Томас Стракоша обаче съумя да се намеси уверено и избави изстрел на Никола Залевски. Младият поляк получи от Хенрих Мхитарян и без да се замисли опита шут.

В 40-ата минута Лоренцо Пелегрини направи резултата типичен. Капитанът на Рома извърши прелестно директен свободен удар. Топката беше ориентирана в горния десен ъгъл на вратата, неспасяемо даже за класен вратар, какъвто безспорно е Стракоша.

До почивката Мхитарян пропусна да направи преднината на Рома още по-убедителна. В началото на втората част Чиро Имобиле си освободи пространство за изстрел, само че бранител на Рома застана на пътя на топката. Определено „ вълците “ играха доста мощно в отбрана и съумяха да обезвреждат всички мощни страни на своя конкурент.

Към 65-ата минута Ейбрахам пропусна златна опция да остане вечно в историята на ‘‘Дерби каузи Капитале‘‘. Той беше изведен очи в очи със Стракоша. Може да се каже, че нападателят съумя да преодолее вратаря, само че прати топката на сантиметри около задачата.

15-ина минути преди края Чиро Имобиле стреля рисково с глава, само че неопределено. Мачът се поизнерви. Прехвърчаха искри сред футболистите, а темпото на игра спадна. Виждаше се ясно, че мачът се доиграва, а Лацио беше приел загубата. До последния съдийски сигнал съществени голови рискове липсваха. „ Орлите “ пробваха да вкарат най-малко почетен гол, само че несполучливо. С приключването на дуела, купонът в лагера на Рома стартира.



Аталанта се оправи доста мъчно, само че съумя да се наложи с 1:0 при гостуването на Болоня от 30-ия кръг на Серия А.

Отборът от Бергамо можеше да поведе в резултата в 31-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Болоня топката попадна в Скалвини, който стреля, само че по-късно тя се спря в десния дирек на вратата на Лукаш Скорупски.

Рикардо Орсолини изскочи в 43-ата минута самичък против Хуан Мусо, само че вратарят на Аталанта съумя да избави удара на нападателя на Болоня.

В 50-ата минута се откри страховит късмет пред Марко Арнаутович, само че той стреля неопределено в навън.

Аталанта поведе с 1:0 в 82-ата минута, когато Марио Пашалич изведе със страховит пас Мустафа Сисе, който излезе самичък против Скорупски и не пропусна да вкара.

Дълбоко в добавеното време на мача Марио Пашалич вкара гол, само че след намесата на ВАР бе маркирана засада и попадението не бе зачетено.

С тази победа Аталанта е шести в класирането с 51 точки, колкото има и Рома, който е пети. Лацио е седми с 49 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР