Рома превъзмогна тъгата от загубения финал в Лига Европа, осигурявайки

...
Рома превъзмогна тъгата от загубения финал в Лига Европа, осигурявайки
Коментари Харесай

Рома ликува за сметка на Юве след късна драма, Специя продължава да трепери за мястото си в елита

Рома превъзмогна тъгата от изгубения край в Лига Европа, осигурявайки си присъединяване и в идващото издание на шампионата. Това стана след трагичен поврат за победа с 2:1 над гостуващия Специя в последния дуел на двата отбора в постоянния сезон на Серия А. Междувременно, това проваляне праща “орлетата ” на плейоф против Верона, който ще дефинира последния изпадащ от италианския хайлайф съгласно най-новите правила на шампионата.

Мачът стартира прелестно за Специя, които изненадващо поведоха в резултата още в 6-ата минута. Тогава Меди Бурабия опита ударът, който обаче се трансформира в центриране към Димитриос Николау и по този начин бранителят с глава означи първия си турнирен гол с екипа на отбора. Гостите дълго време удържаха натиска на “джалоросите ”, само че капитулираха в 43-тата минута. Тогава Никола Залевски центрира топката, а Андреа Белоти и Едоардо Бове се разминаха с нея, само че тя въпреки всичко влезе в противниковата мрежа за 1:1.

Развръзката обаче настъпи от 88-ата минута нататък. Тогава Кевин Амиан от състава на Специя фаулира Стефан Ел Шаарауи в наказателното поле и получи пряк червен картон, а “вълците ” - правото да изпълнят дузпа. Пауло Дибала пое риска да стреля от бялата точка и в последна сметка съумя да донесе успеха на римляните с точното си осъществяване. Последва добавено време, което продължи над 13 минути, само че това не промени крайния резултат.

Тази трагична победа не разреши на седмия Ювентус да задмине шестия Рома в класирането. “Вълците ” се добраха до шестото място в крайното класиране с актив от 63 точки и с това си осигуриха присъединяване в Лига Европа. Специя, въпреки това, завърши на 18-ата позиция с 31 извоювани пункта, колкото има и 17-ият Верона. Според смяната в регламента на Серия А от този сезон двата отбора ще изиграят плейоф на безпристрастен терен, като загубилят ще изпадне във втора дивизия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР