Рома посреща Байер (Леверкузен) в първа среща от полуфиналите в

...
Рома посреща Байер (Леверкузен) в първа среща от полуфиналите в
Коментари Харесай

Съставите на Рома и Байер

Рома посреща Байер (Леверкузен) в първа среща от полуфиналите в Лига Европа. През предишния сезон тимът на Жозе Моуриньо завоюва Лигата на конференциите, а в този момент е насочен към нов успех на европейската сцена. Това е единственият действителен късмет за " вълците " да си обезпечат присъединяване в Шампионската лига, тъй като в Серия " А " изостават от топ 4.

Байер е в сходна обстановка в Бундеслигата. " Аспирините " обаче играят доста мощно в Лига Европа и Чаби Алонсо се надява възпитаниците му да продължат тази наклонност и на " Олимпико ". В исторически проект немският отбор в никакъв случай не е печелил мач от евротурнирите на италианска земя.

По пътя си към полуфиналите Рома отстрани Република България Залцбург, Реал Сосиедад и Фейенорд. Байер (Леверкузен) се оправи поредно с Монако, Ференцварош и Роял Юнион СЖ. Съперниците имат 4 мача между тях в евротурнирите, в които са постигнали по една победа, а две от срещите са приключили наедно. Любопитното е, че през 2004 година Димитър Бербатов си вкара автогол при триумфа на Байер с 3:1, а по-късно осъществя едно от най-красивите попадения в кариерата си за равенството 1:1 в Рим.

На вратата на Рома е Руи Патрисио. Португалецът записва своя мач номер 67 в Лига Европа и е рекордьор по този индикатор измежду всички футболисти. Заради многото контузени Браян Кристанте още веднъж ще работи в центъра на отбраната, паралелно до Джанлука Мансини и Рожер Ибаньес. В средатана терена Моуриньо залага на Леонардо Спинацола, Лоренцо Пелегрини, Неманя Матич, Едоардо Бове и Мехмет Зеки Челик, който по принцип играе отдясно, само че през днешния ден ще уплътнява левия фланг. Андреа Белоти и Тами Ейбрахам водят офанзивата на " джалоросите ". 

За гостите в предни позициии започва Адам Хложек, подкрепян от Муса Диаби и Флориан Виртц. Есекиел Паласиос и Роберт Андрих ще имат по-дефанзивни функционалности в средата на терена, Джереми Фримпонг и Пиеро Инкапие ще са в ролята на халф-бекове, а тримата бранители пред Лукас Храдецки са Одилон Косуну, Едмонд Тапсоба и Йонатан Та.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР