Рома победи с 3:2 Каляри в среща от 14-ия кръг

...
Рома победи с 3:2 Каляри в среща от 14-ия кръг
Коментари Харесай

Рома спечели срещу Каляри в голово шоу

Рома победи с 3:2 Каляри в среща от 14-ия кръг на Серия А. Римляните вкараха ранен гол, дело на Джордан Верету, само че Жоао Педро изравни малко след почивката. „ Вълците “ подвигнаха оборотите и стигнаха до трите точки след попаденията на Един Джеко и Джанлука Манчини. В самия край Жоао Педро осъществя втория си гол в мача, само че той не промени нищо.

Със извоюваните три точки активът на Рома набъбна до 27. „ Вълците “ са трети, до момента в който Каляри е 15-и с 14 пункта.

Домакините от италианската столица поведоха с първата си по-добра голова опция в мача. В 11-ата минута Джордан Верету бе открит в наказателното поле и с прекрасен удар от придвижване означи за 1:0.

Половин час след началото вратарят на Каляри Алесио Краньо отрази доста рисков удар на Браян Кристанте. При последвалия ъглов удар Мараш Кумбула стреля с глава, само че топката бе ориентирана в центъра на вратата и стражът н Краньо съумя да улови. Десет минути преди почивката Джовани Симеоне не съумя да овладее подаване в наказателното поле и топката излезе в навън.

В 52-рата минута Хенрих Мхитарян преодоля няколко противника и стреля от границата на наказателното поле. Отново ужасно се намеси Краньо, който резервира резултата неизменен.

В 58-ата минута Джовани Симеоне също стреля от ръба на наказателното поле, само че прати топката около вратата. Секунди по-късно Жоао Педро получи от Кристиан Олива и с мощен удар по земя в долния десен ъгъл изравни - 1:1.

В 71-вата минута Рома си възвърна задатъка от 1 гол. Рик Карсдорп откри Един Джеко с паралелен на голлинията пас. За босненецът остана най-лесното - да чукне топката в мрежата. Няколко минути по-късно Рома нанесе нов удар по своя конкурент, повеждайки с 3:1. Джанлука Манични се разписа с прекрасен удар. Вратарят Краньо нямаше късмет да се намеси. В 86-ата минута Борха Майорал пропусна да се разпише с глава. Той засече центриране, само че прати топката над напречната греда.

Две минути по-късно Гонсало Вияр извърши нарушаване и Каляри получи правото да извърши 11-метров углавен удар. Зад топката застана Жоао Педро, който осъществя и запази възможностите на Каляри да стигне най-малко до точката - 3:2. Последва заключителен взлом на „ сардинците “, който обаче не докара до нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР