Рома победи Байер Леверкузен с 1:0 в първи полуфинален мач

...
Рома победи Байер Леверкузен с 1:0 в първи полуфинален мач
Коментари Харесай

Рома е близо до нов европейски финал след успех над Байер

Рома победи Байер Леверкузен с 1:0 в първи полуфинален мач сред двата тима в Лига Европа. Първото положително състояние на " Олимпико " бе за гостите от Леверкузен, като в 6-ата минута Адам Хложек комбинира с Флориан Вирц. Младият немец не се замисли и стреля от границата на наказателното поле, само че топката профуча около левия непряк дирек.

Постепенно домакините взеха самодейността в срещата, а в 19-ата минута Лукаш Храдецки се наложи да се намесва уверено. При едно центриране от директен свободен удар, Рожер Ибаньес бе изтърван в наказателното поле и стреля с глава от упор, само че финланският пазач избави.

В идващите минути чисти голови положения пред двете порти липсваха, като това се дължеше на деликатната работа в отбрана и от Рома, и от Байер.

В началото на второто полувреме отборът на Жозе Моуриньо подвигна оборотите, само че отбраната на " аспирините " се справяше добре.

В 57-ата минута се стигна до сдърпване сред Йонатан Таа и Джанлука Манчини, като съдията Майкъл Оливър бързо успокои пристрастеностите с два жълти картона.

Шест минути по-късно Едоардо Бове проби през центъра. Последва пас в наказателното поле към Тами Ейбрахам. Англичанинът стреля, а Храдецки избави. Топката обаче стигна до Бове, който с удар от 12-13 метра порази мрежата на Байер и хвърли в възторг тифозите на Рома - 1:0.

Десет минути преди края на постоянното време Жереми Фримпонг нахлу в наказателното поле след пробив отдясно и пусна пас по земя. Ударът на Амин Адли обаче бе блокиран от състезател на Рома, а след ъгловия удар не се стигна до обстановка пред Патрисио.

В 87-ата минута Патрисио излезе неразчетено и не съумя да улови топката. Тя стигна до Фримпонг, който стреля с левия крайник, само че Браян Кристанте застана на пътя на топката и предотврати изравнително попадение.

В края на срещата темпото на игра спадна, като и двата тима бяха примирени с този резултат. Така до края повече попадения не паднаха и " вълците " взеха леко преимущество преди реванша в Леверкузен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР