Рома игра силно при гостуването си на Барселона, но загуби

...
Рома игра силно при гостуването си на Барселона, но загуби
Коментари Харесай

За Барса остана по-лесното

Рома игра мощно при гостуването си на Барселона, само че загуби с 1:4 на " Камп Ноу " и е мъчно да си представим, че " вълците " са способни да извърнат нещата в своя изгода и да се класират за полуфиналите на Шампионската лига. Два автогола пречупиха тима на Еузебио Ди Франческо в първия мач, а разочарованието се придвижи и на домашната сцена, където " джалоросите " отстъпиха с 0:2 вкъщи от Фиорентина. Барса загря за реванша на " Олимпико " с лесна победа с 3:1 над Леванте, а Лионел Меси наниза хеттрик. Довечера каталунците ще се опитат да продължат сполучливата си серия в шампионата. Тимът на Ернесто Валверде няма загуба в последните си 10 мача в ШЛ.

Рома не се оправя добре против противници от Испания и даже вкъщи има негативен баланс - 6 победи, 2 равенства и 7 загуби. В последните си 9 мача против отбори от Ла Лига, " вълците " записаха единствено една победа. Освен това, " джалоросите " в никакъв случай не са заличавали пасив от три гола в евротурнирите. Добрата вест за Рома е, че още няма позволен гол на " Олимпико " в шампионата през този сезон.
Sono 21 i convocati di @MisterDiFra per #RomaBarca:
Cengiz
Perotti#ASRoma #UCL
Tutti i nomi https://t.co/oD4a0W0Aow pic.twitter.com/vwK2IApFTU
— AS Roma (@OfficialASRoma) 9 април 2018 година Барса играе успешно като посетител в ШЛ и инкасира единствено едно попадение във вратата си. Каталунците нямат победа при последните си 6 гостувания на тимове от Италия, само че пък в това време са излизали крайни спечелили в 38 от 41 случая в евротурнирите след победа в първия дуел.

На вратата на Рома ще застане Алисон, десен бек най-вероятно ще е Алесандро Флоренци, а другите в защита ще са Костас Манолас, Федерико Фасио и Александър Коларов. Лоренцо Пелегрини, Даниеле Де Роси и Кевин Строотман ще би трябвало да се опълчват на халфовта линия на Барса, а триото в офанзива ще оформят Дженгиз Юндер, Един Джеко и Стефан Ел Шаарауи, който ще размени контузения Диего Пероти. Раджа Наинголан до последно ще е под въпрос, само че по-скоро ще остане на пейката.
Barcelona Rome
#RomaBarça pic.twitter.com/Za1Tdwyoew
— FC Barcelona (@FCBarcelona) 9 април 2018 година Лео Меси заби 12 гола в последните си 10 мача и явно е в отлична форма. Той и Луис Суарес ще са основната опасност за вратата на Рома. Жорди Алба, Паулиньо, Самюел Юмтити и Андрес Иниеста получиха отмора през уикенда, само че през днешния ден ще са титуляри. Серхио Бускетс не е изцяло възобновен, само че може и да започва, а десният бек Сержи Роберто може да бъде изместен в средата на терена. Неговото място се чака да заеме Нелсон Семедо.

Съдия на срещата на " Олимпико " ще е французинът Клемен Тюрпие.

Шампионска лига, 1/4-финали:

РОМА - БАРСЕЛОНА (в първия мач 1:4)

Вероятни сформира:

РОМА (4-3-3): Алисон; Б. Перес, Манолас, Фасио, Коларов; Пелегрини, Де Роси, Строотман; Юндер, Джеко, Ел Шаарауи
Старши треньор: Е. Ди Франческо
БАРСЕЛОНА (4-4-2): Тер Стеген; Семедо, Пике, Юмтити, Алба; С. Роберто, Паулиньо, Ракитич, Иниеста; Л. Суарес, Меси
Старши треньор: Е. Валверде

СЪДИЯ: Клемен Тюрпен (Франция)
СТАДИОН: " Олимпико "
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Шампионска Лига 1/4 кръг, вторник 10 април  Рома 21:45предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР