Рома елиминира Фейенорд с 4:2 след дузпи в драматичен реванш

...
Рома елиминира Фейенорд с 4:2 след дузпи в драматичен реванш
Коментари Харесай

Рома оцеля след драма с дузпи срещу Фейенорд на Олимпико

Рома отстрани Фейенорд с 4:2 след дузпи в трагичен реванш от Лига Европа. Редовното време на " Олимпико " приключи наедно - 1:1 и общият резултат набъбна до 3:3.


Двата отбора се срещнаха в трети следващ сезон в Европа и още веднъж победител излязоха " вълците ". Този път това се случи по допустимо най-драматичния метод - с дузпи. Така след четири следващи отпадания от Европа след наказателни удари Рома най-накрая съумя да се отърве от проклятието

В луда първа част, двата отбора си размениха по гол единствено в границите на началния четвърт час. Първо Сантяго Хименес вкара малко благополучен гол с рамо в интерес на Фейенорд, само че в 15-ата минута Пелегрини взриви трибуните на " Олимпико " с мощния си шут, трансформирал се в хубав гол за 1:1.

До края на полувремето имаше още забавни моменти и пред двете порти.

След почивката противниците понижиха темпото и като че ли разумно докараха мача до продължения, в които още веднъж нищо кой знае какво не се случи, с цел да пристигна ред на дузпите.

Там Ромелу Лукаку направи първия пропуск, само че пък по-късно Миле Свилар избави два поредни удара на футболисти на Фейенорд и с резултат от 4:2 Рома продължи напред.

В различен вач от шампионата Милан позволи проваляне с 2:3 от Рен, само че то не се оказа съдбовно поради класическия триумф с 3:0, който италианският гранд имаше от първия мач.

Бенжамен Буриго се трансформира в воин за Рен с трите си гола, само че те не донесоха нищо повече на френския отбор от просто влиятелен триумф. Французите на два пъти успяваха да поведе в резултата, само че Лука Йович и Рафаел Леао изравняваха.

Буриго още веднъж вкара за 3:2, само че Рен нямаше по какъв начин да се пребори за освен това в този конфликт.

Ето и всички резултати от Лига Европа:

Карабах - Брага 2:3 след продължения (6:5 общо резултат)

Фрайбург - Ланс 3:2 след продължения (3:2)

Рен - Милан 3:2 (3:5)

Тулуза - Бенфика 0:0 (1:2)

Марсилия - Шахтьор Донецк 3:1 (5:3)

Рома - Фейенорд 1:1, (2:2 и 4:2 при осъществяването на дузпи)

Спарта Прага - Галатасарай 4:1 (6:4)

Спортинг Лисабон - Йънг Бойс 1:1 (4:2). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР