Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в рамките на

...
Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в рамките на
Коментари Харесай

Съвместната група за парламентарен контрол на Европол обсъди ролята на Западните Балкани в ЕС

Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в границите на Европол разиска на втората си среща, която се организира в столицата, Съвместната група за парламентарен надзор на европейската организация. Заместник-директорът на Европол Олдрич Мартину уточни, че към 800 души от Западните Балкани са пътували за Сирия, с цел да се причислят към по този начин наречената " Ислямска страна ". Според ръководителя на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов , споделената информация способства за успеваемостта на работа на Европол.

" Сега би трябвало да се търси метод да се върнат по родината си и тъкмо по тази причина би трябвало да бъде сбъднат и нужният надзор - ръководството на миграционните потоци и контрола на границите. Това са единствено някои от образците за съответните сфери, в които страните от Западните балкани могат да дадат своя принос ".

Директорът на Европол Роб Уейнрайт уточни, че някои от страните споделят информация, а други - не задоволително. Затова той прикани за поощряване на съдействието. Сред целите на Европол той уточни битката с проведената престъпност. Подчерта и потребността от засилено наблюдаване на така наречен тъмна мрежа и криптовалутите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР