Ролята на Северна Корея във войната в Украйна не може

...
Ролята на Северна Корея във войната в Украйна не може
Коментари Харесай

Украйна не изключва роля и на Северна Корея във войната

Ролята на Северна Корея във войната в Украйна " не може да бъде изключена ". Това съобщи заместник-председателят на украинския парламент Александър Корниенко.

Той позволи, че Пхенян евентуално е взел участие във военни доставки за Москва.

" Имаше информация в медиите за военното и гражданското съдействие сред Русия и Северна Корея и чухме, че Северът може да вземе присъединяване в напъните за възобновяване ", означи Корниенко в изявление за организация " Йонхап ".

" Свалихме доста ирански дронове и техните елементи потвърдиха, че устройствата са създадени в Иран. Но нямаме сходно доказателство в тази ситуация със Северна Корея ", посочи той.

През септември " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на разкрити данни на разузнаването на Съединени американски щати, заяви, че Русия купува милиони артилерийски снаряди и ракети от Северна Корея.

КНДР обаче заяви, че никога не е доставяла оръжия или муниции на Русия и няма проекти да го прави, като в същото време предизвести Съединените щати да " си държат устата затворена " и да спрат да популяризират клюки, ориентирани към " оклеветяване " на имиджа на страната.

Въпреки предизвестието обаче, през ноември координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби още веднъж съобщи, че Съединените щати разполагат с информация, която демонстрира, че Северна Корея скрито доставя на Русия " забележителен " брой артилерийски снаряди за войната ѝ в Украйна. 

Северна Корея е особено привлекателна за Русия като източник на ракети и снаряди, защото Пхенян създава същия диаметър оръжия за севернокорейските разновидности на системи от руската ера и има огромни ресурси от такива амуниции.

По-рано тази година азиатски мозъчни тръстове, спекулирайки с възходящото съдействие сред Москва и Пхенян, допуснаха, че като се изключи че евентуално се възползва от парични прехвърляния от Русия, Северна Корея може да търси технологии и материали за своите стратегии за балистични ракети, които са предмет на наказания.

В обществени изказвания съветският президент Владимир Путин и водачът на Северна Корея Ким Чен-ун загатнаха съвместното си предпочитание да разширят своите " всеобхватни и градивни двустранни връзки ".
ТЕМА преди 1 час 627 преди 1 час 270 преди 16 часа 5139
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР