Ролята на Русия в Освободителната война е записана не само

...
Ролята на Русия в Освободителната война е записана не само
Коментари Харесай

Русия била в генетичния код на българите, а Митрофанова сочи паметниците

" Ролята на Русия в Освободителната война е записана освен върху хартия. За нея приказват имената на българските села и улици, отлети от бронз монументи и даже основите на държавното устройство . " Паметта (за Русия, бел.ред.) е " зашита в генетичния код на българите , а той не може да бъде пренаписан по различен метод с изключение на посредством заличаване на самия народ ".

С тази констатация съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова с видеопослание във фейсбук страницата на посолството честити Националния празник на страната ни, 3 март. По традиция с изключително внимание се наблюдават изявите както на посолството, по този начин и на формалната власт в Кремъл, защото и традиция в тях тези послания е да има и доза провокация, в това число и към актуалната политическа обстановка . По мотив 145 години от Освобождението на България съветският дипломат Елеонора Митрофанова се изкачи на връх Шипка през вчерашния ден , ден по-рано от самия празник. 

Елеонора Митрофонова стартира тази година с констатацията, че положителни войни няма, а има обективни войни и като образец за такава сочи тъкмо Руско-турската война от 1877-1878 година, определила характера на руско-българските връзки. Посланикът припомня за Санстефанският контракт, след който България още веднъж се появява на политическата карта на света, разследване на многогодишната фантазия за самостоятелност, за която са платили с кръвта си стотици хиляди съветски бойци и български опълченци.

Свободата на България е " толкоз нужна и през днешния ден " - декларира обаче Елеонора Митрофанова и продължава с констатацията за това, че двете страни, Русия и България минават " през надалеч не най-хубавия стадий на връзките " и " в прочут смисъл сме от другите страни на барикадите. "

бе под знака на войната, която , на 24 февруари 2022 г . Тогава съветският дипломат непосредствено направи прилика сред Руско-турската война от края на 19 век с войната на Кремъл в Украйна в XXI век. и прикани българите да мислят за тази обстановката сходно на войната отпреди 144 години и да гледт  с взор, незамъглен от антируската агитация ".

" Иска ми се историческата правдивост и мъдрост постоянно да надвиват над краткосрочните политически ползи. Героите да не се не помнят ", показва съветският дипломат през днешния ден, 3 март 2023 година и минава към, очевидно в подтекста и на следващите и за премахването/преместването на Паметника на руската войска в София ,.

Тя пожелава в руско-българските връзки " войната против монументи да няма място ", тъй като " в нея липсва и смисъл, и достойнство, и героизъм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР