Ролята на психолозите в училищата все още е неясна. Това

...
Ролята на психолозите в училищата все още е неясна. Това
Коментари Харесай

Неясна остава ролята на психолозите в училищата

Ролята на психолозите в учебните заведения към момента е неразбираема. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ Нели Тетимова - учебен психолог в бургаското главно учебно заведение „ Братя Миладинови “ и член на УС на Регионалната асоциация на учебните психолози и педагози в Бургас.
Тя посочи, че сега се работи върху нова Нормативна уредба, която да направи по-ясни позициите на учебните психолози. „ В момента се преработват документи и този временен миг основава спорове, напрежение и компликации. Не са ясни претенциите към нас, които са от друго естество, и е доста мъчно да осъществим всичко. Към нас има упования да се свърши работата съвсем на всички равнища в учебно заведение, което е невероятно. Да се оправим с всички проблеми по отношение на дисциплинираност, експанзия, спорове, другарство – това е нещо, което може да се направи с поддръжката на всички, които работят в образователното заведение “, сподели още психологът.
Тетимова посочи и че чака с новата Нормативна уредба на учебните педагози да се дадат още благоприятни условия за кариерно развиване. „ Защото ние към момента не сме включени ясно в системата за кариерно развиване в учебно заведение. Един преподавател да вземем за пример има разнообразни степени в своето учебно заведение, до момента в който за учебния психолог това към момента не е ясно “, изясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР