Ролята на президента за разрешаване на политическата криза не е

...
Ролята на президента за разрешаване на политическата криза не е
Коментари Харесай

Социолог: Радев има негативен поглед. Само срещу една партия нищо не е казал досега

Ролята на президента за разрешаване на политическата рецесия не е доста положителна. Неговото присъединяване е в това да подлага на критика партиите, да показва отрицателни мнения. Виждаме няколко пъти в предизборната акция по какъв начин служебното държавно управление разобличава някой от управлявалите преди този момент посредством неща, които не са напълно потвърдени. Така или другояче има изказвания, които сигурно въздействат на мнението на гласоподавателите. Ролята на президента не е доста градивна в тази обстановка. Той леко се кара на партиите - има очевидно отрицателен взор.

Това съобщи пред БНР социологът от " Алфа рисърч " Павел Вълчев. Според него партиите изпадат в противоборство с президентската институция. По думите му това е допустима причина те да се сплотят между тях. Той уточни, че макар, че 48-ото Народно заседание реши да изпрати военно-техническа помощ на Украйна, в този момент служебният кабинет се отклонява от тази политика.  " Очевидно партиите не са удовлетворени от това, само че те би трябвало да си влязат в ролята. Само да подлагат на критика без да могат да осъществят ръководство, явно не е положителната позиция ", сподели Вълчев.

На въпрос работи ли Радев в интерес на някоя от политическите обединения, участващи в предизборната акция, социологът отговори:

" Срещу първите две (ГЕРБ и ПП-ДБ - б.а) знаем, че има негативи, против Българска социалистическа партия също. За Движение за права и свободи ми е по-трудно да кажа - знаем, че е внимателно. Факт е, че не съм чувал нищо против " Възраждане " като оценки, мнения или разкрития даже. Не считам, че играе по някакъв метод, по-скоро играе против всички парламентарни партии. "

В четвъртък от организация " Алфа рисърч " ще показват резултатите от последното си социологическо изследване. Вълчев е на мнение, че главното, от което се въздействат гласоподавателите е какви са вероятностите за триумф на този парламент.

" Дотук виждаме, че вероятностите не са изключително положителни. Отново като електорален резултат чакаме да имаме фрагментиран парламент, без ясно изразен победител, с болшинство, съдбоносен победител, с към този момент конкретизирани сътрудници или с вероятности да има сътрудници, което би разрешило основаването на управническа коалиция. Към момента вероятностите не са доста розови ", разяснява социологът.

Според Павел Вълчев огромното предизвикателство пред партиите е с изключение на да приказват за проблемите на хората и по тази причина по какъв начин ще ги решат, изобщо да ги убедят, че са в позиция, в която могат да взимат решения и да осъществят ръководство. По думите му хората са радикализирани и огромна част от тях не одобряват концепцията за общо ръководство сред ГЕРБ и Политическа партия и Демократична България. Социологът предвижда, че до урните ще отидат по-твърдите последователи на партиите:

" За фундаментални изненади не мога да приказвам сега. Най-голямата заплаха от позиция на прогнози е обвързвана с предстоящата ниска изборна интензивност. При доста ниска изборна интензивност отиват единствено твърдите ядра, най-категоричните последователи, и тогава към този момент прогнозите стават по-трудни и е допустимо да има някакви изненади. В акцията не се случиха конфликтите сред водачите като диспути. Няма някакви огромни събития. В някакъв смисъл политиците би трябвало да покажат, че самите те гледат съществено на акцията и идните избори и че имат решения, които те могат да осъществят. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР