Ролята на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български

...
Ролята на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Президентът на практика оглавява въстание

Ролята на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на е напълно нетипична за неговата позиция. Той на процедура оглавява едно велико национално въстание против институции на изпълнителната и законодателната власт. Това мнение изрази пред БНР политологът Огнян Минчев.

„ Той на процедура оглавява въстание. Той няма ролята на президент, т.е. на посредническа фигура, която би трябвало да възвърне надълбоко нарушената легитимност на упражняването на политическата власт в България ", разяснява Минчев.

Имаме конфликт на институциите, само че нямаме рецесия на институциите, нямаме блокиране на активност на институциите, сподели политологът.

Ако от ГЕРБ не съберат 120 подписа, това ще значи преход от рецесия на легитимността към рецесия на парламентарното болшинство, посочи Минчев.

Конституцията е спешна дъвка, която сега необятно се използва, акцентира Огнян Минчев. Нова Конституция по думите му не е лекарство за изострените връзки в страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР