Ролята на президента е, че трябва да бъде равно отдалечен

...
Ролята на президента е, че трябва да бъде равно отдалечен
Коментари Харесай

Лозан Панов сваля тогата, за да пребори егоизма на политиците

Ролята на президента е, че би трябвало да бъде равно далечен и да бъде съдия сред другите страни. Tакива са вижданията на ръководителят на Върховен касационен съд и претендент за президент, повдигнат от „ Правосъдие за всеки “  Лозан Панов в предаването по БНР.

Според Лозан Панов, когато човек смъкна тогава, минава на различен терен. Когато си с роба, сферата е малко по-ограничена в една официална роля и фиктивен развой в правосъдната зала, само че когато тогата е на друго място, тогава нещата наподобяват по различен друг развой, сподели Лозан Панов. 

Егоизмът на политиците и невъзможността им да излязат от техния надут и кален балон е главната причина ръководителя на Върховен касационен съд да се включи в кандидатпрезидентската акция. Политиците не престават да занимават със себе си, а не с проблемите на хората. Политиците би трябвало да убедят в едно почтено съревнование хората за какво да гласоподават за тях, настоя Панов. 

На президентските избори аз съм безстопанствен и това личи от провокативните въпроси, само че бих желал да кажа следното. Наистина един президент би трябвало да е равно далечен от спорещи страни, само че да предизвика дебатите и настоящите тематики на обществото, добави Панов.

Лозан Панов добави, че няма цена и не употребява никакви покупко-продажби за изборите. Президентската институция би трябвало да реагира за това кой ще изиска нещо или нещо друго. Лично Лозан Панов видял във влизането на прокуратурата на Република България в президентството, че нещо се случило и че някои ги блъснал през ръцете, че там не би трябвало да се пипа.

„ Господин Борисов беше дал на концесия правосъдната власт на Движение за права и свободи “, посочи Лозан Панов в един от акцентите си в програмата си за президентските избори. 

Лозан Панов похвали Румен Радев за консултациите по правосъдната промяна, само че несъответствието в правосъдната система води до невъзможността да мери с идентичен критерий. 

Лозан Панов уточни, че членовете на Висш съдебен съвет, които се назовават още „ парламент на правосъдната система “, се купуват. Ако се оправи правосъдната система, тя ще оправи всички останали области на живота, безапелационен бе Лозан Панов.

Той се надява европейските институции да осъзнаят проблемите на правосъдната система.

Лозан Панов дефинира метафорично бюджета на страната като кацата с мед, в която всички пчелички дават и принасят своя принос, само че на входа на кацата има няколко търтея, които стоят и пускат. Но по-късно, което е общо, няколко търтея взимат целия запас и вкусват от огромните лъжици с мед. Когато това се промени, всеки ще има опция да получава това, което е дължимото, а не да отива в ръцете на търтеите благодарение на правосъдната система, медът да се разпредели по равно, продължи с метафорите Панов.

Темата с хазарта за ръководителя на Върховен касационен съд също е доста забавна. Той свързва тематиката със Съвет за електронни медии, който би трябвало да контролира ролята на хазарта в медиите. В политиката би трябвало да се избират хора, които са самостоятелни и да бъдат свободни в дейностите си, акцентира той.

Лозан Панов има екип, с който да работи на " Дондуков " 2, като не се тормози от другите претенденти за президенти - Румен Радев и ректорът на СУ " Свети Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков. 

Още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР