Ролята на НЕК е да произвежда толкова ток, колкото трябва

...
Ролята на НЕК е да произвежда толкова ток, колкото трябва
Коментари Харесай

Красимир Дачев: В света няма губещ монополист – или много крадат, или са много глупави

Ролята на НЕК е да създава толкоз ток, колкото би трябвало на страната , а не да пуска веднъж доста, веднъж малко, тъй като прави неестествен недостиг. Това сподели предприемачът и член на Управителния съвет на БТПП Красимир Дачев в утринния блок на. Преди дни работодателските организации БСК, БТПП и КРИБ излязоха с отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова във връзка рекордно високите цени на тока.

„ Не споделям, че го вършат в действителност или от нелепост, само че ние сме явления. В света няма такова животно, както нашия монополист, който е губещ. Кажете ми губещ монополист в света – то се губи от това, че или доста крадеш, или си доста малоумен. /.../Когато НЕК е този, който споделя кой по кое време да включи и по кое време да изключи. Когато знае, че атомната централа има годишен планов ремонт, когато знае, че Топлоелектрическа централа 2 има годишен планов ремонт -  защо изключва Топлоелектрическа централа 1 и 3 и се постанова ЕСО да се обаждат и да споделят: „ Няма ток ” ”, добави той.

Дачев посочи, че работодателите не престават да упорстват за оставката на шефа на НЕК Петър Илиев.

„ Той не може да се оправи индивидът. Може би подобен потенциал има, само че фактът е реалност., Не може в един ден да събереш повече от 3 млн. Липсват 400 мегавата. Един блок от тези ТЕЦ-ове, които той е спрял авансово. Защо – никой не може да каже и се постанова незабавно да пуска другите.  Той споделя, че незабавно събира парите от всички и ги дава в два-три. Не знам диспечерите на кого са споделили да изключи и да включи, само че този развой не е инцидентен, той се ръководи ”, изясни той.

„ Тази работа ми наподобява на Италианска стачка. Този термин поражда след Октомврийската гражданска война, когато болшевиките идват на власт и още не са национализирали предприятията. Това става и на 9 септемри в България. Идват и споделят на цех за пирони: ”Тази година би трябвало да произведете 25 тона пирони. Капиталистът, защото ги ненавижда комунистите, създава 12 пирона по 2,5 тона. Това е официално осъществяване. Това се споделя Италианска стачка. Да правиш официално нещо, което са те поставили там. Те стачкуват непрестанно. Има такива служители в България, които стачкуват. Те са италиански стачници. Те имитират, че вършат нещо. Този човек би трябвало да бъде неосезаем. Никой не би трябвало да знае за него, тъй като всеки желае да си включи тока и да си заплати тока ", сподели още предприемачът.-->

Той съобщи, че " има хора, които желаят да ръководят пазара ": " Съединете ни с европейските снабдители, с цел да може да си купува всеки и да продава всеки. Но те желаят да ръководят, има такива хора, които желаят да ръководят пазара, тъй като си мислят, че са по-силни от пазара, само че няма такива. Не познавам такива, които са по-силни от пазара, когато е същински пазар ".

Най-много от смяната на цената на тока страдат производствата, които не могат да спрат, посочи той. " Предполагам, че от Министерството на енергетиката ще вземат ограничения, не могат да оставят по този начин въпроса ", сподели още Красимир Дачев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР