Ролята на Мария Калас е най-трудната за Анджелина Джоли досегаАмериканската

...
Ролята на Мария Калас е най-трудната за Анджелина Джоли досегаАмериканската
Коментари Харесай

Ролята на Мария Калас е най-трудната за Анджелина Джоли досега

Ролята на Мария Калас е най-трудната за Анджелина Джоли до момента
Американската актриса Анджелина Джоли трябвало да научи оперно пеене, с цел да влезе в облика на Мария Калас, едно от най-великите сопрана на всички времена. Актрисата сподели, че това е била ролята, изискваща най-вече старания, заяви Ройтерс.
Филмът „ Мария “ на Пабло Лараин разказва последните дни от живота на Калас в Париж,
когато тя е към този момент пристрастена към медикаментите срещу тревога. Припомня се бурният й живот, през който покорява публиката по света с изумителния си глас.
Това е най-трудната роля, изискваща най-вече старания, сподели Джоли пред Ройтерс
преди международната премиера на кино лентата на кинофестивала във Венеция. „ Сякаш бях на друга планета, тъй като бе толкоз оттатък зоната ми на комфорт като човек и като актьор “, сподели тя и си напомни сцените, снимани в фамозния милански оперен спектакъл „ Ла Скала “.
Джоли е взела участие допълнително от 60 кино лентата, измежду които блокбастъри и прочувствени драми, има премия „ Оскар “ за най-хубава актриса в поддържаща роля за „ Луди години “ от 1999 година
Актрисата споделила на режисьора Лараин, че може да пее, само че по-късно осъзнала, че ще би трябвало да доближи изцяло друго равнище и й лишило седем месеца, с цел да репетира за ролята.
„ Мислех, че мога да пея, както хората пеят във филмите – правиш се,
че пееш или пееш малко. Но на доста ранен стадий стана ясно, че ще би трябвало в действителност да се науча да пея, тъй като не можеш да се правиш, че пееш оперно “, сподели актрисата.
Лараин сподели, че когато във кино лентата се чува гласът на Калас на върха на кариерата й,
95 на 100 са записи от нейни истински осъществявания, само че гласът й в края на живота й във кино лентата е този на Джоли. „ Тя взе доста уроци по пеене и пееше от заран до вечер. Бяхме в действителност разчувствани, плакахме по време на фотосите “,
сподели Алба Рорвахер, която играе ролята на икономката на Калас.
Лараин сподели, че е израснал, слушайки опера, и се надява, че филмът му ще насърчи хората да се срещнат с това изкуство, изгубило доста след гибелта на Калас през 1977 година на 53 години.
Калас е една от най-ярките звезди на своето време, само че през последните години от живота си
е в изолираност, изоставена от гласа си и от обичания си Аристотел Онасис. Джоли сподели, че е уязвима като Калас, намеквайки за проблемите в персоналния си живот. Тя в тежък бракоразвод с артиста Брад Пит, който ще показа новия си
филм във Венеция в края на седмицата, с цел да е несъмнено, че двамата няма да се засекат.
„ Мария “ е един от 21 кино лентата в конкурсната стратегия, които се борят за влиятелната премия „ Златен лъв “. Кинофестивалът във Венеция продължава до 7 септември.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР