Ролята на Иван във филма на режисьора Иван Андонов Вчера

...
Ролята на Иван във филма на режисьора Иван Андонов Вчера
Коментари Харесай

Вчера направи Христо Шопов звезда у нас, Страстите Христови - по света

Ролята на Иван във кино лентата на режисьора Иван Андонов " Вчера " направи Христо Шопов кино звезда в България още през 1988 година, а ролята му на Пилат Понтийски в лентата на Мел Гибсън - " Страстите Христови " трансформира българския артист и в международна звезда през 2004 година

Христо Шопов, който при започване на тази година отпразнува 60-годишния си празник, е един от най-талантливите български артисти. Артист с стоманен темперамент и чудак, който си е сложил високи критерии за това какви функции да приема и какви не. Шопов принадлежи към семейство, в което генерации наред е градена същинска династия от артисти.

Днес обаче името на известния артист влезе в новините със знак минус. Той е бил задържан през нощта, защото заплашил с ликвидиране млада жена, насочвайки револвер към нея поради междусъседски спор за кучета.

Актьорът към този момент е с повдигнато обвиняване за закана за ликвидиране и е арестуван за 72 часа по искане на прокуратурата.

Христо Шопов, чиято последна огромна кино роля беше на мафиота Филип Карамитев в сериала " Братя ", имал три законно притежавани револвера. Те са конфискувани от полицията.

Едва 17-годишен, синът на актьорите Наум Шопов и Невена Симеонова прави своя дебют в киното с „ Дишай, дребосъче! ”, където му партнира неговата майка. Следва филмът „ За госпожицата и нейната мъжка компания ” с режисьор Иван Добчев и първите стъпки в театъра. Самият Христо е признат да учи актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ.



През 1988 година, до момента в който е в четвърти курс, Иван Андонов, кино режисьор, с който ще продължи да работи в бъдеще, го избира измежду тежък кастинг за осъществяване на основната роля във филм, трансформирал се в същински паметна творба в България: „ Вчера ”.

Във „ Вчера ”, посредством смела и истинска игра, Христо обезсмъртява младежа Иван, смел и доблестен ученик-бунтар, един от тези герои, които оставят диря в българската кинематография.

От този миг нататък, Христо се трансформира в един от най-известните артисти в България и има шанса да бъде основно настоящо лице във филми като „ Маргарит и Маргарита ”, „ Индиански игри ”, „ Любовното лято на един безделник ”, „ Очите плачат друго ” и други.



Ако трябваше да избираме повратния миг в кариерата на Христо, без подозрение би трябвало да насочим вниманието си към 2003 година, когато му е предоставена голяма опция.

Режисьорът Мел Гибсън го избира да се превъплъти в Пилат Понтийски в „ Страстите Христови ”. От този миг насетне от прочут артист с лице, познато основно на българско и европейско равнище, Христо се трансформира в приет в целия свят артист.

В „ Страстите Христови ” той показва майсторска игра, въплъщавайки се в римския префект, заставен да осъди Иисус. Доказателство за тази неповторима интерпретация е премията за най-хубав артист от Филмовия Фестивал в Иркутск през 2004 година, присъдена му точно поради превъплъщението в ролята на Пилат.



След тези участия, към този момент никой не се съмнява в качествата на Христо Шопов да се оправи сполучливо с каквато и да е роля, която му бъде сложена: воин или изверг, в драма, комедия или екшън....приносът му пред камерата е обезпечен.

В резюме резултатът от над 30 години актьорска кариера на Христо Шопов са повече от 70 кино лентата единствено досега. Последната му към този момент театрална роля е в " Коварство и обич " в Народния спектакъл.

За страдание обаче в този момент кариерата на артиста е сложена под сериозна опасност след заканите за ликвидиране, което той е отправил към съседка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР