Ролята на електронно управление е не да се премахнат гишетата,

...
Ролята на електронно управление е не да се премахнат гишетата,
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Администрацията също приветства е-управлението

Ролята на електронно ръководство е не да се отстранен гишетата, а страната да не занимава жителите със себе си. Това съобщи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов пред Българска национална телевизия.

По думите му хората, които избират да попълнят на хартия документите си, ще могат да го създадат, само че това може и да не се постанова за всички останали. Имаме да наваксваме доста път за малко време, само че ще опитаме, изясни Божанов. Негова цел е всяка една административна услуга да може да бъде заявявана по електронен път.

Той уточни, че сега ние сме куриери на страната, това е ненужно и може да бъде отстранено посредством технологиите. Колкото по-малко живи взаимоотношения сред жителите, бизнеса и администрацията има, толкоз по-малко корупция ще има, уточни Божанов.

Според него би трябвало да се види къде не доближава администрацията и да се усъвършенства там, където има доста хора за по-малко работа. Администрацията също приветства електронното ръководство, само че има потребност от непрестанно образование във всички браншове, само че за самото въвеждане на електронното ръководство в администрацията ще би трябвало систематичен интегратор, с цел да може страната да има приближен сътрудник, изясни Божанов.

Той посочи, че някои неща могат да станат бързи, със заповеди или вътрешни правила да се обезпечи отпадането на едно или друго заявление. За трудовата брошура да вземем за пример би трябвало да бъдат основани нови регистри. Отпадането на стикери и наследник ваучър са бързи ограничения, а най-приоритетно остава електронната идентификация. Има потребност и от законови промени, които ще бъдат козметични - замяна на избрана дума. Другите цели са възбрана за подпечатването на документи. Печатът е пречка за действително електронно ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР