Ролята на българската дипломация е да съдейства за мирното уреждане

...
Ролята на българската дипломация е да съдейства за мирното уреждане
Коментари Харесай

Росен Желязков участва в отбелязването на Деня на българската дипломатическа служба

Ролята на българската дипломация е да спомага за мирното споразумяване на споровете и да отстоява националните ни позиции в интернационалните връзки.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание на отбелязването на Деня на българската дипломатическа работа, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание. Българските дипломати са готови, те заслужават страната да обърне повече внимание на своето лице зад граница, акцентира. По мое наблюдаване представителите на България в чужбина са почтени, почтени, честни и готови хора, добави той. 

През 1879 година княз Александър Първи с декрет прави своите първи дипломатически назначения и още младата българска дипломация се впуска в огромното предизвикателство да лавира сред огромните сили в желанието си да поправи някои несправедливи постановки на Берлинския контракт, напомни ръководителят на Народното събрание. означи, че първото изпитание на българските дипломати е увенчано с триумф и то е било извоюването на независимостта на железопътната линия от Виена до Цариград на българска територия. Това е един извънреден акт, за който малко се знае, само че е огромно постижение за нас, акцентира той. В този комплициран тогава миг българските водачи са вярвали, че дипломацията е нужното оръжие, друго от въоръжения спор, за извоюване на националните ни идеали и на най-големия измежду тях - този за национално обединяване, съобщи ръководителят на Народното събрание. 



На отбелязването на Деня на българската дипломатическа работа участваха народни представители, представители на изпълнителната власт и на дипломатическия корпус в България. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР