Ролс-Ройс преговаря с най-голямата частна енергийна компания в Украйна за

...
Ролс-Ройс преговаря с най-голямата частна енергийна компания в Украйна за
Коментари Харесай

Ролс-Ройс преговаря за строителството на мини атомни централи в Украйна

" Ролс-Ройс " договаря с най-голямата частна енергийна компания в Украйна за построяването на поредност от мини атомни електроцентрали в страната, заяви " Дейли телеграф ". 

Компанията " Ди ТЕК ", която е част от индустриалната група на милиардера Ринат Ахметов, е провела предварителни полемики с " Ролс-Ройс " за създаване на дребни модулни реактори в обекти, които сега се експлоатират от въглищни електроцентрали. Максим Тимченко, основен изпълнителен шеф на компанията, сподели за изданието, че чака нуклеарната сила да образува значима част от бъдещото портфолио на " Ди ТЕК ", защото Украйна се възвръща и страната му се отхвърля от изкопаемите горива. 

" Ди ТЕК " и " Ролс-Ройс " изследват дали осем съществуващи обекта на въглищни електроцентрали, два от които сега са на територия, окупирана от Русия, вероятно могат да бъдат преобразувани за разполагане на дребни модулни реактори през идващото десетилетие. Това идва, откакто Украйна разгласи, че се пробва да развие по-малко централизирани и по-възобновяеми източници на сила като вятърни и слънчеви паркове на фона на целенасочена бомбардировка от Русия за поразяване на украинската мрежовата инфраструктура през суровите зимни месеци. 

През май " Ди ТЕК " стартира да генерира сила от вятърния парк " Тулигулска " на 60 благи от фронтовата линия в Южна Украйна, който беше съединен във военни условия единствено за девет месеца. Този месец компанията разгласи проектите си да учетвори потенциала на парка. Максим Тимченко е представен от " Дейли телеграф ", че възобновимите енергийни източници остават основни за повишение на енергийната сигурност, защото обособените вятърни турбини са доста по-трудни за поразяване с ракети от огромните въглищни електроцентрали. Той обаче добави, че огромна част от силата ще би трябвало да идва и от по-малко непостоянни източници каквато е нуклеарната сила.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР