Rolls-Royce винаги е била марка, синоним на лукс и класа.

...
Rolls-Royce винаги е била марка, синоним на лукс и класа.
Коментари Харесай

Това ли е най-скъпата кола в света?

Rolls-Royce постоянно е била марка, синоним на разкош и класа. Със сигурност хората, които избират и могат да си позволят тези коли, не са инцидентни. А производителят подвигна летвата по-високо от всеки път с последния модел, който показа тази седмица.

La Rose Noire Droptail без притеснение може да определим не само като най-скъпия, само че и като най-уникалния, който марката е произвеждала до момента. Защото той в действителност е уникален – единствено в една численост.

Колата е кръстена на специфичния тип роза Black Baccara, която има тъмночервени, кадифени цветове. За постигането на боята, която също е неповторима, са правени над 150 проби, до момента в който се доближи до финалните нюанси на черно и пурпурно, които се преливат един в различен под светлината и безусловно те хипнотизират. А цветът публично се назовава True Love („ Истинска обич “) и има особено хром покритие.

Цялостният план зa този автомобил лишава повече от две години разработка и девет месеца напълно ръчна направа. Интериорът е създаден от ръцете единствено на един майстор, който работи по най-много един час без отмора за не повече от общо пет часа дневно в особено шумоизолирано помещение, с цел да бъде в съвършена централизация. 

Извитото табло дружно с вътрешната част на вратите са най-сложният план, изпълняван в миналото от Rolls-Royce. Те са формирани от 1603 отделни парчета дърво, които са съвършено обработени и подредени, с цел да основат едно същинско произведение на изкуството на четири гуми. Симетрията се разчупва от асиметрични червени детайли, които са нереален прочит на розови листенца. Кожата също е решена в червен цвят.

Не липсват поръчков сандък за шампанско, както и неповторимият часовник Royal Oak Concept, който може да бъде както част от интериора, по този начин и да го носим със себе си. Автомобилът разполага и с преносим корав покрив, който може да се прибира напълно, с цел да се трансформира в кабриолет, или да се остави единствено стъкления панел, през който да се гледа небето – за едно в действителност сантиментално пътешестване.

Под цялото това неповторимо осъществяване се крият и съвременни усъвършенствания по самото шаси, което е направено от комбиниране на въглеродни нишки, стомана и алуминий за оптималната издръжливост, само че и по-ниско тегло. Все отново, цялата тази дървесина тежи задоволително.

Няма по какъв начин да минем и насмалко сухи обстоятелства за тази кола, която е като никоя друга. Производителят оповестява, че ускорението от 0 до 100 км е за по-малко от пет секунди. Максималната скорост, която може да развие, е 250 км/ч. Двигателят е 6.75-литров v12. Дължината на купето е 5,3 метра, широчината – 2 метра, а височината – 1,5 метра, предава Motor1.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail е двуместен автомобил, основан по поръчка за доста богата двойка, чиито имена не се посочват. Споменава се единствено, че съпрузите са от известна френска династия и се занимават с шампанско и мода. Автомобилът бе публично връчен на собствениците си по време на особено събитие в Калифорния в края на предходната седмица. Цената не е оповестена публично, само че се приказва, че е цели 32 милиона $, което прави модела най-скъпия, създаван в миналото.

Производителя разяснява, че това е един от четирите Droptail модела, които ще бъдат създадени през идващите години. Междувременно Rolls-Royce работи интензивно и върху основаването на своите електрически коли като Spectre, показан неотдавна.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР