Rolls-Royce представи официално първия всъдеход в историята си. Cullinan е

...
Rolls-Royce представи официално първия всъдеход в историята си. Cullinan е
Коментари Харесай

Всичко за Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce показа публично първия всъдеход в историята си. Cullinan е кръстен на най-големия елмаз в света. Скъпоценният камък краси короната на Британската империя.



За разлика от съперника Bentley Bentayga, издигнат въз основата на Volkswagen Touareg и Audi Q7, Rolls-Royce Cullinan не споделя платформата си с всеобщите модели на BMW. В основата му е залегнала така наречен "Архитектура на разкоша " - истинска модулна платформа, употребена за лимузината Phantom VIII.



Специално за първия си всъдеход от Rolls-Royce са създали напълно ново предно окачване с двойни напречни носачи, двойно предаване и система за завиване на задните колела. За по-мека возия са употребявани пневматични възглавници с повишен размер.



Създателите на Cullinan съпоставят возията по кръстосан терен с комфорта на летящо чердже. За активирането на офроуд режим на шасито би трябвало единствено да се натисне специфичен бутон на централната подпора.



Каросерията е инсталирана върху тримерен скелет от алуминий. Благодарение на авиационния метал английските инженери са съумели да реализират релативно непретенциозно тегло от 2 660 кг.



Ръбестите форми сродяват Cullinan по-скоро с флагманския Phantom, в сравнение с с по- "зализания " Ghost. От Rolls-Royce са изключително удовлетворени, че дизайнерът Джайлс Тейлър е съумял да придвижи присъщите черти на марката върху всъдехода.



Всички нови модели на компанията се отличават с висока каросерия и монументална предна част без надолнище. Двуобемните пропорции с дребна чупка на багажника не наподобяват непознати на традициите. Такъв дизайн е присъщ за колите на Rolls-Royce до 50-те години на предишния век.



Задните порти се отварят назад на посоката на придвижване. Това решение е по-скоро стандарт за марката, само че е изцяло непознато на този сегмент. Cullinan е единственият всъдеход в света със "самоубийствени " порти.



Първият всъдеход на Rolls-Royce превъзхожда по дължина Bentley Bentayga с цели 30 сантиметра и конкурира Cadillac Escalade ESV с дълга база. Разстоянието сред осите от 3 295 мм дава обещание кралски простори. Външните габарити са внушителни, само че Cullinan не е голям - дължината е 5 341 мм.



Под гигантския челен похлупак ще се инсталира единствено един мотор. Той е 12-цилиндров, има работен размер от 6.75 литра и развива 571 к.с. Максималният въртящ миг от 850 Нм е наличен от 1 600 об/мин.



Интериорът е изпълнен в обичайния за марката жанр със симетрично арматурно табло, обилие от естествена дървесина и кръгли отвори на вентилационната система.



На втория ред седалки може да има или триместен диван, или две самостоятелни кресла, разграничени от солиден подлакътник с поставки на чаши с шампанско. В багажника има сгъваеми столчета за пикник (подобно решение може да се види и в Range Rover).



Стъклената бариера, която разделя салона от багажника, обаче е неповторимо предложение от Rolls-Royce. Тя освен понижава равнището на шума в пътническия отсек, а и не разсейва прохладата в жегите.



От Rolls-Royce са почнали да одобряват поръчки за Cullinan още по време на закритите презентации тази година. Базовата цена на всъдехода е €265 000, а първите клиенти ще получат колите си през 2019 година




















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР