Rolls – Royce не е марката на БСП. Хората, които

...
Rolls – Royce не е марката на БСП. Хората, които
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин за ареста на Бенчев и Очите, Ролс Ройса и феномена на прехода

Rolls – Royce не е марката на Българска социалистическа партия. Хората, които се возят на тези първокласни коли не са социалисти. Това написа във „ Facebook “ на соцдепутатът Кристиан Вигенин във връзка ареста на бургаския олигарх Бенчо Бенчев в Истанбул в компанията търсения от Интерпол незаконен необут Димитър Желязков (Митьо Очите).

Ето какво написа още Вигенин:
„ Както всичко в последно време, историята с Димитър Желязков мирише мощно на следващия сюжет. Но дори да не е и макар, че към този момент знаем прекомерно малко, ще кажа, че Бенчев с Rolls – Royce - а не може да бъде разпознат с Българска социалистическа партия по никакъв метод, не е социалист, той е отричане на всичко, в което имаме вяра. Защо и по какъв начин е определен като гражданска квота за общински консултант - това е политически въпрос, на който би трябвало да отговори тогавашното локално управление.
А по какъв начин се е оказал в един хотел с Очите в Истанбул и каква е ролята му е престъпен въпрос, занапред ще научаваме детайлностите. Но едно е ясно - Бенчев би трябвало да напусне Общинския съвет в Бургас. Да понесе цялата отговорност и пред закона, и пред жителите, които са го избрали.
В тази светлина звучи още по-актуално апелът на Корнелия Нинова за изчистване на българската политика от корупция и зависимости - феномен, роден от прехода, който визира повече или по-малко всички партии, само че единствено една - Българска социалистическа партия - го слага обществено. И основният апаш да не си мисли, че ще се избави, викайки с цяло гърло " Дръжте крадеца! " при всеки комфортен мотив.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР