Rolling Stones разкриват новия си албум Hackney Diamonds, първи от 18 години

...
Rolling Stones обявиха първия си албум с оригинална музика от
Коментари Харесай

Rolling Stones обявиха първия си албум с оригинална музика от 18 години и първия след смъртта на барабаниста Чарли Уотс, който свири на две от песните.

Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд – оцелялото ядро ​​на 61-годишната група – се появиха на сцената в Лондонския театър в сряда, за да обсъдят записа на Hackney Diamonds преди премиерата на видеоклипа на сингъла Angry, който включва актрисата Сидни Суини.

Фронтменът Джагър, на 80, каза, че групата е „доста запалена“ да записва нова музика.

„Всеки ден беше като да слушаш две или три песни, така че да запазиш вълнението си“, каза той пред агенция Ройтерс след представянето.

Албумът имаше съвременно звучене, със смесица от рок, балади, танци и „нещо в провинциален стил“, каза той.

Ричардс, чието партньорство за писане на песни с Джагър е едно от най-трайните и успешни в рока, каза, че смъртта на Уотс през 2021 г. е насърчила групата да запише нова музика.

„Мисля, че поради напускането на Чарли, чувствахме, че все още продължаваме и че все още трябва да запазим идентичност и все още да казваме „Хей, това е само рокендрол. Но знаете, че сме тук“, каза 79-годишният мъж.

Очакваният албум е първият албум на групата с оригинален материал след A Bigger Bang през 2005 г. Групата издаде набор от блус кавъри на Blue & Lonesome през 2016 г.

Участват Стив Джордан, Пол Маккартни и Стиви Уондър

Бившият басист на Stones Бил Уайман, новият барабанист Стив Джордан, бившият Бийтълс Пол Маккартни и Стиви Уондър са участвали в албума, каза групата.

Ууд каза, че Маккартни, който свири на бас в една песен, го „обича“ и е „взривен“ да записва с групата, която съперничи на „Бийтълс“ по отношение на влиянието си върху рок музиката през 60-те години.

Награденият продуцент Андрю Уот ръководи албума с 12 песни, който беше записан на места, включително Лондон, Лос Анджелис и Насау.

Записът, чието заглавие говори за счупено стъкло след обир, ще бъде пуснат на 20 октомври.

Основани през 1962 г., Стоунс не показват никакви признаци, че планират да се пенсионират. Бандата направи турне в Европа по случай 60-ата годишнина през 2022 г., а Ууд каза, че имат „начертано“ турне в Америка за следващата година.

Ууд каза, че пенсионирането би било „невъзможно“.

„Трябва да продължите да играете“, каза той.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР