Ролинг Стоунс заплашват президента Доналд Тръмп със съд за използване

...
Ролинг Стоунс заплашват президента Доналд Тръмп със съд за използване
Коментари Харесай

Ролинг Стоунс заплашват да съдят Тръмп за използване на техни песни

" Ролинг Стоунс " заплашват президента Доналд Тръмп със съд за потребление на песните им на неговите манифестации , оповестява АП.

Стоунс обявиха, че техният юридически екип работи с организацията за музикални права BMI , за да спре потреблението на техни песни в акцията за преизбиране на Тръмп .

" BMI са уведомили акцията на Тръмп от името на Стоунс, че нерегламентираната приложимост на техните песни ще съставлява нарушаване на лицензионно съглашение. Ако Доналд Тръмп пренебрегне възбраната и упорства, той ще бъде изправен пред съда за нарушаване и стартиране на музика, която не е лицензирана. "

Стоунс се оплакаха по-рано по време на акцията на Тръмп през 2016 година по отношение на потреблението на тяхната музика за разпалване на консервативните му поддръжници на манифестации.

Класиката You Can`t Always Get What You Want на " Ролинг Стоунс " от 1969 година бе известна ария на негови събития . Пуснаха я още веднъж при закриването на скорошния протест на Тръмп в Тулса , Оклахома - събитие на закрито, подложено на критика за капацитета да популяризира ковид.

Организацията за музикални права BMI дава лицензи и има азбучник от повече от 15 милиона песни, които могат да бъдат пускани на политически събития. Артистите могат да откажат тяхна музика за политическо събития , а в изказване на BMI се споделя, че Стоунс са създали тъкмо това .

Други реализатори също се оплакват, че тяхната музика се свързва със събитията на Тръмп .

Семейството на починалия рок музикант Том Пети съобщи, че е издало възбрана, преустановяване и отвод , откакто Тръмп употребява песента I Won`t Back Down в Тулса .

" Тръмп по никакъв метод не е акредитиран да употребява тази ария за по-нататъшната си акция , която слага прекалено много американци и здравия разсъдък зад тила си ", се споделя в изказването.

" Както починалият Том Пети, по този начин и неговото семейство са твърдо срещу расизма и всякаква дискриминация. Том Пети в никакъв случай не би желал негова ария да се употребява в акция за ненавист. Той обичаше да събира хора.″

Носителят на " Грами ", Нийл Йънг се нахвърли към Тръмп през 2018 година, след като чу една от песните си , употребена срещу желанията му, по време на предизборните манифестации на Тръмп.

Роденият в Канада музикант предизвести Тръмп , че употребява сингъла Rockin` in the Free World от 1990 година, макар по-ранни предизвестия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР